
Δύο σημαντικά έργα για την Ιστορική Αρχαία Κόρινθο – Συνάντηση Νίκου Σταυρέλη με τη Λίνα Μενδώνη
Έγκριση για το νέο Δημοτικό Θέατρο και τον φωτισμό του Ακροκορίνθου
Δύο σπουδαίες εξελίξεις για την Αρχαία Κόρινθο προέκυψαν από τη συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Έγκριση για το νέο Δημοτικό Θέατρο
Τον Νοέμβριο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αναμένεται να εγκρίνει τη χωροθέτηση του νέου Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, το οποίο θα συνδεθεί αισθητικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.
Το νέο θέατρο θα αποτελέσει έναν σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και θα αναβαθμίσει συνολικά την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου, προσφέροντας νέες εμπειρίες σε δημότες και επισκέπτες.
Εγκρίνεται και η μελέτη φωτισμού του Ακροκορίνθου
Παράλληλα, το ΚΑΣ θα εγκρίνει και την προμελέτη φωτισμού του Ακροκορίνθου, ενός από τα εμβληματικότερα μνημεία της Κορινθίας.
Η μελέτη προβλέπει σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλές σύστημα φωτισμού, με πλήρη προστασία των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ώστε να αποφευχθούν φθορές ή δολιοφθορές, όπως είχαν σημειωθεί στο παρελθόν.
Συνολική στρατηγική ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης:
-
Το ολιστικό σχέδιο ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Κορίνθου
-
Η υλοποίηση δύο προγραμματικών συμβάσεων Δήμου Κορινθίων – Υπουργείου Πολιτισμού
-
Η αύξηση του ωραρίου επισκεψιμότητας του Ακροκορίνθου τους θερινούς μήνες
Με τα νέα αυτά έργα, ο Δήμος Κορινθίων επιβεβαιώνει τη στρατηγική του επένδυση στον πολιτισμό και την τουριστική προβολή της περιοχής, δίνοντας νέα πνοή στην ιστορική κληρονομιά της Κορίνθου.



