Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Διχασμός για τα Θρησκευτικά! Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σία, σοβαρέψου – Να μην ακούμε ανοησίες

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας. Αφορμή στάθηκαν τα όσα προανήγγειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την απαλλαγή για το συγκεκριμένο μάθημα. Αφορμή όμως που στάθηκε ικανή για να ξεχειλίσει, όπως φάνηκε, το ποτήρι της οργής της Εκκλησίας!

Ποιος είδε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και δεν τον φοβήθηκε! Ούτε το όνομα της Σίας Αναγνωστοπούλου δεν… ξεστόμισε, αφού την αποκάλεσε “κάποια κυρία”, χρησιμοποιώντας στην συνέχεια σκληρές εκφράσεις.
Κάλεσε όλους τους Έλληνες “να σοβαρευτούν επιτέλους και να μην ακούν τις ανοησίες του ενός και του άλλου“, ενώ ξεκαθάρισε πως η Σία Αναγνωστοπούλου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού μόνο το Σύνταγμα ορίζει το τι θα διδάσκεται και όχι οποιοσδήποτε άλλος.
Δεν είναι του υπουργείου (σ.σ. αρμοδιότητα). Κάποια κυρία, η οποία έχει ορισμένες ιδέες, της ήρθε στο μυαλό της. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους. Και λέει λοιπόν ότι η Παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική Παιδεία. Δε μπορεί να λέει ο καθένας ό, τι θέλει“, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Αναγνωστοπούλου έχει δηλώσει ότι προτίθεται να καταργήσει την -προβλεπόμενη από την οριζόμενη διαδικασία- υποχρέωση των μαθητών να δηλώνουν το θρήσκευμά τους, στο έγγραφο με το οποίο αιτούνται απαλλαγής από το διδασκόμενο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ. Μακαρίου.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button