Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Διπλό φιάσκο της αστυνομίας σε μια ημέρα!

 

Αδάμ Αλεξόπουλος

Μέσα σε λίγα 24ωρα επλήγη δύο φορές η αξιοπιστία των αστυνομικών δυνάμεων αναφορικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη κακοποιών που έδρασαν σε Διόνυσο και Νέα Ερυθραία αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν για ληστεία σε μονοκατοικία στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το όχημα των κακοποιών και άρχισαν να τους καταδιώκουν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες και, τελικά, στο ύψος του Ολυμπιακού Χωριού κατάφεραν να διαφύγουν. Έκτοτε ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ως προς το πρώτο περιστατικό, γύρω στις 10 και μισή το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στη λεωφόρο Αιολίδος, αλλά έγιναν γρήγορα αντιληπτοί, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έφτασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τους ακολουθούσαν. Στη λεωφόρο Διονύσου οι κακοποιοί εμβόλισαν τη μηχανή των αστυνομικών, που είχε ως συνέπεια να ανατραπεί, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Τελικά, οι κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο οι Aρχές έχουν στην κατοχή τους τον αριθμό κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις με κοινά στοιχεία, ίσως και κοινά πρόσωπα όσον αφορά τους κακοποιούς, που δημιουργούν προβληματισμό για την επιχειρησιακή επάρκεια των αστυνομικών που βρίσκονται στον δρόμο.
Οι αστυνομικοί, μετά την αιματηρή καταδίωξη Πέραμα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 20χρονο Ρομά, επιχειρούν μουδιασμένα, έναντι κακοποιών που φαίνεται να το γνωρίζουν και είναι πιο διαβασμένοι.

Γιατί οι αστυνομικοί δήλωσαν σύντομα παρουσία στα σημεία. Στη συνέχεια καταδίωξαν τους κακοποιούς για να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν, ως όφειλαν. Αλλά τζίφος. Οι κακοποιοί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απολαμβάνουν μέχρι σήμερα την ελευθερία και τη λεία τους. Ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για να συμπληρώσουν στην αναφορά τους.

Όσον αφορά το συνήθως λαλίστατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του, που σε κάθε επιτυχία της Αστυνομίας σπεύδουν να εξάρουν την επάρκεια των μηχανισμών, διατηρεί σιγή ασυρμάτου. Η αποτελεσματική ακύρωση της αστυνομικής παρέμβασης με έναν… πυροσβεστήρα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες συνιστά θέμα που απαιτεί εξηγήσεις.

Εκτός και αν η Ελληνική Αστυνομία ακολουθεί τη μέθοδο «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… τρεις και η κακή του ώρα», οπότε τώρα αφήνουν να μεγαλώσει η φήμη των κακοποιών και στην επόμενη καταδίωξη θα τους συλλάβουν θριαμβευτικά…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button