Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Δεύτε τελευταίον δανεισμόν: Τελειώνουν τα χρήματα τον Μάιο

Όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο δυσχεραίνει η θέση της χώρας και η οικονομική της κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews τα διαθέσιμα του κράτους φτάνουν ασθμαίνοντας μέχρι το τέλους Μαΐου –μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και επιβάρυνση λόγω του προσφυγικού- με την προϋπόθεση ότι το Δημόσιο θα πληρώσει μόνο μισθούς και συντάξεις.

AdTech AdAdTech Ad

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει το σαφάρι στα αποθεματικά των φορέων με στόχο τα 2-2,5 δισεκατομμύρια των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάλεσε ακόμα και την ΕΥΔΑΠ να μεταφέρει τα διαθέσιμά της τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με δηλώσεις τους στην εφημερίδα εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα:

«Εάν στις αρχές Ιουνίου δεν υπάρξει εκταμίευση της δόσης τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σημαντικό πρόβλημα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων. Τα έσοδα από τη φορολογία κατευθύνονται στην πληρωμή μισθών, συντάξεων και υποχρεώσεων π.χ. προς τα νοσοκομεία. Δεν αρκούν όμως και για την πληρωμή λήξεων ομολόγων. Από τα μέσα Μαΐου και μετά δεν θα αρκούν πέραν των μισθών και των συντάξεων, για τις άλλες υποχρεώσεις του κράτους».

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ποσό το οποίο θεωρείται διαχειρίσιμο απ’ το οικονομικό επιτελείο. Τον Ιούνιο απ’ την άλλη το ποσό ανεβαίνει στα 706 εκατ. ευρώ και κανείς δεν ξέρει αν και πώς θα μπορέσουν να βρεθούν αυτά τα χρήματα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button