Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Πολιτική

Δελτίο Τύπου-Από την Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»

Στην Τουριστική Λουτρακίου α.ε Ο.Τ.Α, την 2α Απριλίου 2020 ο δήμαρχος επανέκαμψε σαν Πρόεδρος του Δ/Σ της. Στο θεματολόγιο της ίδιας ημέρας συζητήθηκαν δύο διαφορετικές αιτήσεις της εταιρείας «Αλέξανδρος Τεχνική» συμφερόντων του εργολάβου του ΣΠΑ της πόλης μας.

Με την πρώτη αίτηση, η εταιρεία που από πολλά χρόνια τώρα έχει μισθώσει ¨καταρράκτες¨ υπαναχωρεί από τη μίσθωση  επειδή το μίσθιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα λόγω, μη πραγματοποίησης των έργων προστασίας από τις βροχοπτώσεις, αν και υπάρχει έγκριση για την απαιτούμενη δαπάνη. Δυστυχώς το έργο  δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί και γι΄ αυτό η υπαναχώρηση έγινε δεκτή. Θα παραμείνει λοιπόν σε αχρησία το κυλικείο στους καταρράκτες, για άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα, με ό,τι τούτο μπορεί να σημαίνει για το Λουτράκι! Εγκαλούμε την διοικούσα τον Δήμο μας παράταξη για ολιγωρία. Χάνουμε έσοδα, σαν Δήμος  και η πόλη στερείται γενικότερα των υπηρεσιών του έργου που στο παρελθόν απετέλεσε πόλο έλξης και αναψυχής πλήθους επισκεπτών της πόλης.

Η δεύτερη αίτηση αφορούσε στην, από πολλών ετών, υφιστάμενη  οφειλή μας προς τον εργολάβο κ. Βλάχο και μας ζητήθηκε να παραιτηθούμε, αμοιβαία, από κάθε ένδικο μέσο που αφορά στην διεκδίκησή της. Το θέμα αναβλήθηκε και συζητήθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ/Σ της ¨Τουριστικής¨ που πραγματοποιήθηκε την 8η Απριλίου 20020.

Το αίτημα έγινε, ασμένως, δεκτό από την διοικούσα τον Δήμο παράταξη και τον επικεφαλή της.

Τι έγινε στην ουσία και πέρα από κάθε αμφιβολία;

  1. Δόθηκε η δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της οφειλής μας στον οποιονδήποτε.
  2. Όποιος άλλος, πλην του τωρινού κατόχου της οφειλής, θα έχει το ελεύθερο να μεταχειριστεί όποιο μέσο αυτός νομίζει προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτησή του.

Η λογική ή και η φαντασία του καθενός μπορεί να κατασκευάσει κάθε σενάριο. Η διοικούσα τον Δήμο παράταξη έχει άραγε την απαιτούμενη λογική ή φαντασία να πλάσει το δικό της σενάριο;

Η παράταξή μας καταγγέλλει τον δήμαρχο σαν τον κύριο υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, από τώρα και στο εξής. Καταγγέλλει ακόμα για την αδιαφορία του σχετικά με την διευθέτηση της οφειλής μας προς τον κ. Βλάχο, οφειλή που μπορεί να αποτελέσει ¨Δούρειο Ίππο¨ για εξελίξεις στην κοινοπραξία «Καζίνο-Τουριστικής» που μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστες και εναντίον των συμφερόντων του Δήμου, αν μεταβιβαστεί σε άλλα χέρια.

Από τη στιγμή που δεν αποδέχεται καμία συζήτηση με την αντιπολίτευση και θέλει να κάνει τα πάντα εντελώς μόνος, ο δήμαρχος είναι ο μόνος  αποκλειστικά υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί.

Από την Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»

Δημήτρης Βασιλείου

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button