Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Δείτε με πόσα πλοία απαντάει η Ελλάδα…

Τελικά η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 11 πλοία στην επιχείρηση διαχείρισης προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Στα πλοία αυτά συμπεριλαμβάνονται 4 κανονιοφόρα, 2 πυραυλάκατοι και 5 παράκτια περιπολικά. Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τη φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” στην αποστολή SNMG2.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, πως η συμφωνία έχει κλείσει πως τα πλοία του ΝΑΤΟ φθάνουν στο Αιγαίο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροώθηση των ροών στην Τουρκία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, του απηύθυνε ερώτηση για τον ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στη Ρόδο αλλά και τις εμπλοκές των Τούρκων. Ο κ. Καμμένος, σχετικά με το ΝΑΤΟ δήλωσε πως η συμφωνία είχε κλείσει από τις 2.30 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, και πως ο στόλος του ΝΑΤΟ βρίσκεται καθοδόν.

Επιπλέον τόνισε πως από το σχέδιο δεν εξαιρούνται τα Δωδεκάνησα, καθώς το σχέδιο ισχύει για όλο το Αιγαίο, διαψεύδοντας επίσημα πως υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει το αντίθετο.

Με στόλο των 11 πλοίων, η χώρα μας αναμένεται να μπει για τα καλά στο “παιχνίδι”. Είναι κρίσιμο να ξεκαθαρίσουμε από νωρίς πως η Ελλάδα κάνει κουμάντο στο Αιγαίο και να απαντήσουμε μία και καλή στις προκλήσεις των Τούρκων!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button