Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Γ.Κατρούγκαλος: “Εμείς με τα μαντιλάκια και τις γραβάτες με πάνω από 60.000 εισόδημα δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε”

Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Οι άνθρωποι, εμείς με γραβάτες και μαντηλάκια με πάνω από 40-50-60.000 ευρώ εισόδημα, που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button