Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γκιουλέν: «Στημένο» το πραξικόπημα στην Τουρκία

Νέες δηλώσεις από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ έκανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, καταδίκασε για ακόμη μία φορά το χθεσινό πραξικόπημα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, δηλαδή να πρόκειται για στημένο πραξικόπημα προκειμένου να στοχοποιηθεί, προκειμένου να ενισχυθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

“Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επρόκειτο για ένα στημένο πραξικόπημα” είπε ο Γκιουλέν σε δημοσιογράφους με τη βοήθεια ενός μεταφραστή.

“Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απαγγελία κατηγοριών στο δικαστήριο και συσχετισμούς” προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο ίδιος.

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, προέτρεψε μάλιστα τους Τούρκους πολίτες να μην αντιμετωπίζουν τη στρατιωτική επέμβαση με θετική διάθεση, ενώ τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Άσκησε επιπλέον κριτική στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Φαίνεται ότι δεν έχουν καμία ανοχή για οποιοδήποτε κίνημα, για οποιαδήποτε οργάνωση που δεν ελέγχουν πλήρως” επισήμανε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button