Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γιούνκερ: Θα δώσουμε 30 εκατ.ευρώ στον ελληνικό Στρατό για τα πρώτα έξοδα

Tην ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε αναφέρθηκε στις αιτήσεις ασύλου που θα εξετάζονται μία προς μία και δεν θα γίνουν μαζικές επαναπροωθήσεις.

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε εντατικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ήταν σκληρές αλλά δίκαιες. Στεκόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο. Στο θέμα επαναπροωθήσεων, ακολουθήσαμε τις προτάσεις της Κομισιόν. Υπάρχουν προκλήσεις βέβαια μπροστά μας, πρόκληση της διαχείρισης της κρίσης υπάρχει και για την Ελλάδα, αλλά οι θεσμοί θα την στηρίξουν να ανταπεξέλθει. Θα βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση. Θα υπάρξει αύριο συνάντηση στην Αθήνα για αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να υπάρξει διορισμός ιδιωτικών υπαλλήλων από όσους εμπλέκονται στη συμφωνία. Τα 3 δισ. της Τουρκίας δεν σημαίνουν πως σταματάμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα, συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι. Η Ειδομένη δεν είναι εικόνα που αντιπροσωπεύει την ΕΕ. Η Κομισιόν θα παρέχει 30 εκατ. προς τον ελληνικό στρατό για τα πρώτα έξοδα υποστήριξης των προσφύγων»

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button