Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γιατί οι γυναίκες στα 50 είναι πιο πιθανό να παντρευτούν από τις γυναίκες στα 20

Η καριέρα μπαίνει πια για πολλούς νέους ανθρώπους σε προτεραιότητα.

Στο παρελθόν, οι περισσότερες γυναίκες ζούσαν με το φόβο μην μείνουν στο ράφι και έκαναν τα πάντα για να βρουν τον ιδανικό γαμπρό, πριν περάσουν τα χρόνια. Και αυτό γιατί όσο περισσότερο ανέβαινε η ηλικία τους, τόσο πιο στενά γίνονταν τα περιθώρια για δημιουργία οικογένειας, αλλά και για σταθερότητα στη σχέση.

Από ότι φαίνεται όμως, αυτή η λογική τείνει να ανατραπεί, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αγγλίας, που δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πλέον πιο πιθανό να παντρευτούν στα πενήντα τους, παρά στην ηλικία των είκοσι, εξαιτίας της καριέρας που μπαίνει σε προτεραιότητα.

 

Ακόμη, τα στοιχεία της Υπηρεσίας φανερώνουν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση στους γάμους μεταξύ ανθρώπων που είναι 65 ετών και άνω, καθώς η μεγαλύτερη γενιά μοιάζει να αναζητά τη συντροφικότητα τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Το 2014, πραγματοποιήθηκαν 247,372 γάμοι ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, οι οποίοι έδειξαν αλλαγές στην ηλικία που επέλεγαν οι άνθρωποι να «δέσουν το «γάιδαρό» τους, αλλά και στον τύπο των τελετών του γάμου: μόλις 28% αντιστοιχούσε σε θρησκευτικούς γάμους, σε αντίθεση με το 69% που ίσχυε πριν από πενήντα χρόνια.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγγλίας αναφέρει επίσης, ότι ανάμεσα στα έτη 2009 -2014 έχει υπάρξει 56% αύξηση στα ποσοστά γάμου για τις γυναίκες άνω των 65 ετών και 41% για τους άντρες.

Οσο για τις νεαρές γυναίκες ηλικίας 20-24 το ποσοστό γάμου ανά 1000 γυναίκες σημείωσε πτώση και έφτασε το 16%.

Παράλληλα, 4,850 γάμοι έλαβαν χώρα ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου το 2014, ένα χρόνο μετά την αλλαγή του νόμου.

Ο Νίκολα Χάινες, εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δήλωσε: « Το 2014 ο αριθμός των γάμων ανάμεσα σε ζευγάρια αντίθετου φύλου αυξήθηκε κατά 2.7%. Τα ποσοστά παραμένουν κάτω από τα επίπεδα του διαστήματος 2010-2012. Μετά τα αποτελέσματα του Μαρτίου του 2014, προκύπτει ότι ένα στα 46 ζευγάρια που παντρεύτηκαν εκείνη τη χρονιά ήταν του ίδιου φύλου.

Τέλος, ο Αντριου Νιούμπερι συμπληρώνει, πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες φαίνεται να αναγνωρίζουν το όφελος της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες τους, σε αντίθεση με τις παλαιότερες εποχές που το μόνο που αρκούσε ήταν να βρουν τον ιδανικό άνθρωπο για να παντρευτούν.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button