Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Γεννηματά: Στόχος μας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

«Όλες οι μεγάλες αλλαγές για τη στήριξή τους έχουν τη σφραγίδα μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:52
03/12/2017
Γεννηματά: Στόχος μας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

«Η ένταξη και συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην οικονομική και κοινωνική ζωή, αποτελεί βασική παράμετρο της πολιτικής μας. Η παράταξή μας διαχρονικά από όποια θέση κι αν βρέθηκε δημιούργησε πολιτικές, θεσμούς και δομές ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους. Όλες οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν στη μεταπολίτευση για την στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, έχουν την σφραγίδα μας».

Αυτό τονίζει σε μήνυμά της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Για τα Άτομα με Αναπηρία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνει ότι «σήμερα, με το “Κίνημα Αλλαγής”, σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα της χώρας, κοιτάμε μπροστά και με το σχέδιο “Ελλάδα”, προωθούμε ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών, για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους».

«Κατοχυρώνουμε», προσθέτει, «τη διάσταση της Αναπηρίας, ως βασικό στοιχείο σε κάθε πράξη της εκτελεστικής η νομοθετικής εξουσίας, με στόχο να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη μόρφωση, την εργασία και την συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button