Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γαλλία: Επτά φάλαινες «ξεβράστηκαν» ανεξήγητα στις ακτές [φωτό, βίντεο]

Ένα πολύ λυπηρό θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί Γάλλοι πολίτες στις ακτές του Καλαί… επτά φάλαινες κείτονταν νεκρές στην άμμο.

«Το κοπάδι των 10 φαλαινών μετανάστευε προς τα νησιά Φερόες για να αναπαραχθεί και να τραφεί», εξήγησε η Τζάκι Καρπουζόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών των Θαλάσσιων Θηλαστικών της Λα Ροσέλ.

«Είναι πιθανό να πρόκειται για μια εθελοντική, οικογενειακή έξοδο στη στεριά, επειδή το κυρίαρχο αρσενικό πέθανε στη θάλασσα. Η υπόλοιπη οικογένεια τον ακολούθησε», πρόσθεσε.

Τα έξι θηλαστικά βρέθηκαν νεκρά στην παραλία. Μεταξύ αυτών ήταν ένα “κυρίαρχο αρσενικό” μήκους 4,5 μέτρων και μια μεγάλη θηλυκιά. Οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε νεκροτομή των ζώων για να διαπιστώσουν τα αίτια του θανάτου τους. Μια άλλη θηλυκιά πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπαλλήλων του δήμου, πυροσβεστών και εθελοντών της Ένωσης Προστασίας Ζώων να την σπρώξουν προς τη θάλασσα.

Τα τρία τελευταία κήτη, μια θηλυκιά και δύο μικρά φαλαινάκια, μπόρεσαν να επιστρέψουν στο νερό με την πλημμυρίδα και πιθανότατα συνεχίζουν το ταξίδι τους: οι διασώστες διαπίστωσαν αρχικά ότι οι φάλαινες δεν βρίσκονται πάνω στην πορεία που ακολουθούν τα φεριμπότ που διαπλέουν τη Μάγχη και αργότερα έχασαν τα ίχνη τους.

Η εμφάνιση φαλαινών στην περιοχή του Καλαί δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, είπε ένας διασώστης.

f1

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button