Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης! Σε πανικό οι Γερμανοί…

Η βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί και περιμένει απλά να εκραγεί.

Η Deutsche Bank διαπιστώνει, για το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία, πως οι ισορροπίες μπορεί εύκολα να αλλάξουν, γι’ αυτό και καμία εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Εκφράζει ωστόσο τις ανησυχίες της για ένα ενδεχόμενο Brexit , το οποίο θα δημιουργήσει κλυδωνισμούς στο ήδη παραπαίον οικοδόμημα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Κυρίως αυτό που φοβούνται είναι πως θα ‘σκάσει’ η Ιταλία. Ένα Brexit θα δημιουργήσει αφόρητη πίεση στα ιταλικά ομόλογα και σε συνδυασμό με την άνοδο των ευσκεπτικιστών στην Ιταλία, είναι πιθανόν οι ιταλοί κυβερνώντες να πάρουν άλλο δρόμο.

Αντί δηλαδή να ακολουθήσουν το δρόμο της άκριτης λιτότητα, όπως η Ελλάδα, που κατευνάζει μεν τις αγορές, πνίγει δε τους λαούς, ίσως να τραβήξουν ένα δρόμο εκτός ευρώ. Αυτό θα διαλύσει πλήρως την ευρωπαϊκή και κυρίως την γερμανική οικονομία, που βασίζεται στο ευρώ. Η Γερμανία χρησιμοποιεί το πανίσχυρο, συναλλαγματικά Νέο-Μάρκο, το ευρώ, που αν καταρρεύσει θα βουλιάξει το οικοδόμημα του Σοίμπλε και της Μέρκελ. Αν η Γερμανία δεν αλλάξει από τώρα ρώτα, θα καταστρέψει την Ευρώπη για 3η φορά μέσα σε 100 χρόνια.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button