Βυθίστηκε στο νερό η Αττική: Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της – Εκκενώσεις, πλημμύρες και «σήμα» από το 112 για υπερχείλιση ρεμάτων

enloutrakio

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Άνω Γλυφάδα, ενώ εκατοντάδες πολίτες κινδύνεψαν από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τραγωδία στα Νότια Προάστια

Η σφοδρή βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα μετέτρεψε τους δρόμους σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη σε ποτάμια. Δυστυχώς, μια γυναίκα στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας άφησε την τελευταία της πνοή, θύμα της ορμητικότητας των υδάτων.

Στο «κόκκινο» ο κρατικός μηχανισμός

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε καταιγισμό κλήσεων, που ξεπέρασαν τις 600, για:

  • Αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

  • Απεγκλωβισμούς οδηγών από ακινητοποιημένα οχήματα.

  • Κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Τα σοβαρότερα περιστατικά εντοπίστηκαν στα Νότια Προάστια, αλλά και σε Ωρωπό, Κορωπί, Νέα Μάκρη και τον Δήμο Σαρωνικού.

Συναγερμός από το 112 και εκκενώσεις

Η νύχτα ήταν δραματική για την Ανατολική Αττική. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους κοντά στις εκβολές του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, καλώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα προς το Δημαρχείο λόγω υπερχείλισης. Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη και στον Ασπρόπυργο, για την περιοχή Γκορυτσά, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος του Αγίου Ιωάννη.

Χάος στις συγκοινωνίες και κατολισθήσεις

Πέρα από το οδικό δίκτυο, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν:

  • Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ (Μοσχάτο – Καλλιθέα).

  • Στον Ωρωπό, όπου οι Αγίοι Απόστολοι αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων.

  • Στο Μαρούσι, όπου κεντρικοί οδικοί άξονες πλημμύρισαν καθιστώντας την κίνηση αδύνατη.

Οι Αρχές παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, καθώς η καταγραφή των ζημιών ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ ο αριθμός των κλήσεων για βοήθεια αναμένεται να αυξηθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button