Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Βρετανοί επιστήμονες: Τι μπορεί να συμβεί σε χώρες όπως η Ελλάδα που ακολουθούν τακτικές περιορισμού πληθυσμού

Εντυπωσιάζουν σήμερα τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Βρετανία για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Βρετανία.

Και πλέον δημιουργούνται ερωτήματα μήπως η βρετανική εκδοχή αντιμετώπισης του ιού (τακτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Σουηδία και σε μια ηπιότερη μορφή η Ολλανδία, αλλά και η Τουρκία) αποδίδει πολύ περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν επιβάλλει «στρατιωτικό νόμο» και παρ’όλα αυτά μετρούν χιλιάδες νεκρούς (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ.).

Με συνολικά μόλις 55 θύματα, μέχρι στιγμής και κάπου 1543 νοσούντες σε έναν πληθυσμό 67 εκατ. ανθρώπων, η Βρετανία ήταν από τις λίγες χώρες που είχαν λάβει ουσιαστικά μέτρα ελέγχου των εισερχομένων από την επαρχία Χουαμπέι της Κίνας από τον περασμένο Ιανουάριο, ήδη.

 

Η τακτική των Βρετανών επιστημόνων συμποσούται στο ότι θέλουν να προστατεύσουν και τους ασθενείς αλλά χωρίς να εξοντώσουν την βρετανική οικονομία, κάτι που θα προκαλούσε πολύ περισσότερους θανάτους ΜΕΤΑ το τέλος της πανδημίας (στην Ελλάδα η ανεργία θα εκτοξευθεί συνολικά στα 2,5 εκατ. ανέργους: 1 εκατ. οι νυν και 1,5 εκατ. αυτοί που θα δημιουργηθούν από τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας).

Tα προστατευτικά μέτρα εντοπίζονται στις ηλικίες άνω των 70 ετών, όπου η θνησιμότητα είναι υψηλή και οι λοιπές ηλικίες θα αφεθεί να αυτο-εμβολιαστούν, δηλαδή να νοσήσουν κάποια στιγμή και να αναπτύξουν αντισώματα.

Το άκρως ενδιαφέρον δεν είναι όμως το τι θεωρούν κατάλληλο οι Βρετανοί και οι λοιπές χώρες που εφαρμόζουν την στρατηγική της Ανοσίας Αγέλης ως καταλληλότερη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά γιατί απορρίπτουν την περιοριστική πολιτική ή τις καραντίνες που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, φυσικά.

Γιατί αν επιβεβαιωθούν οι θέσεις των χωρών που εφαρμόζουν την Ανοσία Αγέλης για τους λόγους που απορρίπτουν την πολιτική περιορισμού των μετακινήσεων και του κλεισίματος των πάντων, πλην σούπερ μάρκετ, βενζινάδικων, φαρμακείων και φούρνων, τότε πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ:

Τι υποστηρίζουν οι Βρετανοί επιστήμονες που εισηγήθηκαν την τακτική της Ανοσίας Αγέλης: Ότι αν δεν υπάρξει γρήγορα εμβόλιο, όταν θα περιορίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι στις χώρες που ακολουθούν τα μοντέλα καραντίνας ή ημί-καραντίνας, θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά  θα επανεμφανίζεται ο ιός και τα κρούσματα θα αυξάνονται εν νέου!

 Τότε θα εφαρμόζονται πάλι περιοριστικά μέτρα, θα υπάρχει ύφεση, θα αίρονται τα μέτρα, θα επανεμφανίζεται κλπ. που σημαίνει ένας φαύλος κύκλος που θα διαλύσει όχι την οικονομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ελπίζουμε, να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθεί ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην προσέγγισή του και στο μεταξύ η ανακάλυψη του εμβολίου να κλείσει σε οποιαδήποτε περίπτωση το κεφάλαιο της πανδημίας. Αλλιώς…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button