Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βρετανία: Οι λαθρομετανάστες που εργάζονται θα πηγαίνουν έξι μήνες φυλακή

Σύμφωνα με το νέο αυτο νομοσχέδιο, όποιος λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται να εργάζεται παράνομα θα καταδικάζεται σε έξι μήνες φυλάκισης. Ελαφρότερες ποινές θα αντιμετωπίζουν και οι εργοδότες τους.

«Όσοι νομίζουν ότι η Αγγλία είναι μία χαλαρή χώρα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «Αν είστε εδώ παράνομοι θα πάρουμε μέτρα να σας σταματήσουμε από το να έχετε εργασία, να νοικιάζετε διαμερίσματα, να ανοίγετε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να οδηγείτε αυτοκίνητο. Ως κυρίαρχο κράτος θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα σύστημα μετανάστευσης που θα δουελεύει για τα συμφέροντα της Βρετανίας και των κατοίκων της, και αυτών που παίζουν με τους κανόνες της χώρας».

Τα νέα σχέδια της αγγλικής κυβέρνησης συνάντησαν έντονη κριτική από το Δίκτυο Δικαιωμάτων των Μεταναστών, που αποκάλεσαν την επαπειλούμενη ποινή ως «εξαιρετικά δυσανάλογη»

Όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάμπτεται από τις αντιδράσεις, καθώς έχει στο πλευρό της την κοινή γνώμη και τις δημοσκοπήσεις. Μια κοινή γνώμη η οποία έχει σταθεί ιδιαίτερα επικριτική στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κρίση στο Καλαί από τις αγγλικές αρχές.

Η ψήφιση αυτού του νέου νόμου έρχεται να δυσκολέψει την εργασία των λαθρομεταναστών στην Αγγλία. Αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο «κλίμα» ανάμεσα σε όλους όσοι βλέπουν ότι αυτή η χώρα είναι η λύση στα προβλήματά τους, και ότι μπορούν εκεί να βρουν την Γη της Επαγγελίας (και των χαλαρών εργασιακών συνθηκών) που ονειρεύονται στο μακρύ τους ταξίδι της προσφυγιάς.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button