Βασιλόπιτα με σοκολάτα!
Φτιάξε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη βασιλόπιτα με σοκολάτα. Η επικάλυψη φτιάχνεται με αληθινά κομμάτια σοκολάτας έτσι όλοι θα τη λατρέψουν!
Το σήμα κατατεθέν, κάθε πρωτοχρονιάτικης ρεβεγιόν είναι το κόψιμο της βασιλόπιτας και φυσικά το φάγωμα! Και επειδή φαντάζομαι πως θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο σπίτι φτιάχνοντας σπιτική βασιλόπιτα, δοκίμασε μια παραλλαγή.
Φτιάξε το αγαπημένο γλυκό και κάλυψε το με μια λαχταριστή σοκολατένια γκανάζ. Κανένας δε θα μπορέσει να φάει μόνο 1 κομμάτι!
Ο τρόπος παρασκευής του γλυκού είναι πανεύκολος και ουσιαστικά αποτελείται από 4 μείγματα, που ανακατεύεις μεταξύ τους.
Συνταγή για βασιλόπιτα
Θα σου χωρίσω τα υλικά σε 4 μείγματα, που θα χρησιμοποιήσεις για να σε διευκολύνω!
Για το 1ο μείγμα:
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 300 γρ. βούτυρο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 7 γρ. μαχλέπι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Για το 2ο μείγμα:
- 75 γρ. γάλα
- 4 αυγά κανονικού μεγέθους
Για το 3ο:
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 400 γρ. αλεύρι
Για τη γκανάζ:
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για να το φτιάξεις:
Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναμείξεις πολύ καλά την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο. Θα τα χτυπήσεις με ένα μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια, θα πάρεις όλα τα υλικά που έμειναν από το πρώτο μείγμα, εκτός του ξύσματος πορτοκαλιού και θα τα βάλεις σε ένα μιξεράκι χειρός. Αυτά με το πολύ χτύπημα θα γίνουν μια αρωματική σκόνη. Ρίξτα μέσα στο μίξερ και από πάνω πρόσθεσε και το ξύσμα. Ανακάτεψε καλά.
Σειρά έχουν τώρα τα υλικά του 2ου μείγματος που είναι τα αυγά με το γάλα. Θα προσθέσεις ένα-ένα τα αυγά,όσο ανακατεύεις το μείγμα με το μπλέντερ και κουταλιά-κουταλιά το γάλα!
Κλείσε το μπλέντερ ή το μούλτι σου και ρίξε το αλεύρι με το baking. Ανακάτεψε καλά με το χέρι. Το τελικό μείγμα που θα έχεις, θα είναι σαν τις κλασσικές ζύμες για cake!
Τώρα θα πάρεις με φόρμα με αποσπώμενες άκρες με διάμετρο 25 εκ. και θα τη βουτυρώσεις. Μετά θα την αλευρώσεις και θα ρίξεις το μείγμα που ετοίμασες. Ψήνεις στους 180 για 45-50 λεπτά.
Μπορείς αν θέλεις να αλείψεις τη φόρμα σου και με κρόκο αυγού, για να πάρει χρυσαφί χρώμα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ούτως ή άλλως θα το καλύψεις με σοκολάτα!
Για να φτιάξεις τη γκανάζ, αυτό που χρειάζεται αρχικά να κάνεις είναι να τεμαχίσεις την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, θα ζεστάνεις το γάλα και θα ρίξεις μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. Θα ανακατέψεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις και τα δυο υλικά σε ένα μπολάκι, να τα ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων και να ανακατέψεις στο τέλος.
Ρίξε τη γκανάζ πάνω από την κρύα βασιλόπιτα και άστη να παγώσει. Έτοιμη!