Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βίντεο: Πτήση μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα

Το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ ήταν πραγματικά καταστροφικό. Άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς και μία πολιτεία (Τέξας) να μετρά τις πληγές της. Πλέον σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Φλόριντα μιας και ένας νέος τυφώνας με το όνομα «Ίρμα» ενδέχεται να περάσει από την περιοχή.

Η Telegraph δημοσίευσε ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει την πτήση αεροσκάφους της ομάδας Αναγνώρισης Καιρού που έχει έδρα στην πολιτεία του Μισισιπή, μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο όλα φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν καθώς αρχίζουν έντονες αναταράξεις

Η πτήση με ένα αεροσκάφος WP-3D Orion πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τον πιλότο να καταγράφει τις σκηνές μέσα από το πιλοτήριο. Παρά την τρομακτική εμπειρία η ομάδα δηλώνει, πάντως, ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις μέσα στον τυφώνα προκειμένου να συλλέξει επιπλέον στοιχεία.

Ο σκοπός της πτήσης ήταν επιστημονικός καθώς οι ερευνητές πρέπει να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία και την ένταση της Ίρμα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button