
Από την Παναγιά του Πράθι στις Παναγιές του Δήμου μας: Μουσικοχορευτική παράσταση την 1η Μαΐου
Μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδέει τη θρησκευτική κατάνυξη, την ιστορική μνήμη και την παράδοση υπόσχεται για τη φετινή Πρωτομαγιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Πράθι».
Την Παρασκευή 1η Μαΐου 2026 και ώρα 11:00 π.μ., η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πραθίου θα γίνει το επίκεντρο μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης με τίτλο: «Από την Παναγιά του Πράθι, στις Παναγιές της Κορινθίας».
Ένα οδοιπορικό στα πανηγύρια του τόπου μας
Η εκδήλωση αποτελεί μια βιωματική περιήγηση στα παραδοσιακά πανηγύρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει:
-
Βιωματικές αφηγήσεις: Άνθρωποι που μεγάλωσαν στο Πράθι μοιράζονται αναμνήσεις και ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.
-
Βυζαντινή χορωδία: Απόδοση ύμνων που συνδέονται με τις Παναγίες της περιοχής.
-
Ζωντανή ορχήστρα & Παραδοσιακοί χοροί: Ένα αυθεντικό γλέντι με βαθιές ρίζες στο χρόνο.
Οι συντελεστές
Η επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα εγγυάται ένα άρτιο αποτέλεσμα:
-
Έρευνα – Επιστημονική Επιμέλεια: Θάνος Κώτσης
-
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάκος
-
Επιμέλεια Χορών: Γιώργος Ζαχάρης
Το πρόγραμμα της ημέρας
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου, κ. Παύλου.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς), της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου.



