Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Απίστευτο! Με γενικότητες ο Διονύσιος τίμησε Παπαφωτίου & Πετρίτση για τις ΣΠΑΝΙΕΣ επιστημονικές συμβουλές τους❗

 

Τους δύο Κορίνθιους Παπαφωτίου και Πετρίτση τίμησε ο Διονύσιος για τις σπάνιες επιστημονικές συμβουλές τους ⁉️

Ο Διονύσιος τους απέδωσε τιμητικώς το παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της μητρόπολης Κορίνθου!!!

Φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε σοβαρά το τι σπάνιες επιστημονικές συμβουλές (!!!) έδωσαν και που, οι δύο Κορίνθιοι και ποια είναι η αφιλοκερδή προσφορά τους, ώστε να τους απονεμηθούν τέτοιου είδους τιμές!!!

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: “Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν με λαμπρότητα οι Εορταστικές Εκδηλώσεις «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

Από νωρίς το πρωί, της Τετάρτης, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου

Ο λαμπρός εορτασμός ολοκληρώθηκε ανακηρύσσοντας ως Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την πλέον σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτιριακών έργων της Ι. Μητροπόλεώς μας, όπως και την συνδρομή του στο πνευματικό έργο της Μητροπόλεώς μας με την έκδοση βιβλίων πνευματικής οικοδομής, ως και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Προϊστάμενο και κ. Γεώργιο Πετρίτση, για την πολυετή, αφιλοκερδή προσφορά τους και τις σπάνιες επιστημονικές συμβουλές τους, αποδίδοντάς τους τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στην σύντομη αντιφώνηση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Ποιμενάρχη μας,εξέφρασε την τιμή, την χαρά και την ικανοποίηση του για την βράβευση αυτή, που την εκλαμβάνει ως βράβευση συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους…”

Πηγή : Korintian news

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button