Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής κατέθεσε αγωγή κατά του δήμου Λουτρακίου;

 

Του Αλέξανδρου Κανδρή

Νέα στοιχεία για το θέμα που αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Αλλάζουμε Μαζί”, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κατά του Δήμου!

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η αγωγή κατετέθη την ημέρα των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου 2022) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου και με την αγωγή αυτή, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, επιδιώκει να δώσει τη δικαστική του μάχη κατά του Δήμου, προκειμένου να του καταβληθεί χρηματικό ποσό, ως αντιμισθία, την οποία κατά τους ισχυρισμούς του, “παρανόμως και καταχρηστικώς” δεν λάμβανε τη χρονική περίοδο της υπηρεσίας του στο Δήμο.

 

Το χρηματικό ποσό που ζητά, υπολογίζεται περίπου στα 80.000 ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι τόκοι. Συνολικά, αν υπολογιστούν και οι τόκοι, το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

 

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Νόμο, ο χρόνος παραγραφής των απαιτήσεων αιρετών οργάνων κατά των Ο.Τ.Α. υπόκειται σε πενταετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από το τέλος του οικονομικού έτους κατά το οποίο γεννήθηκε η αξίωση και ήταν δυνατή η δικαστική της επιδίωξη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button