Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ανησυχία για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης

Τρέχει να διαφυλάξει την κυβερνητική πλειοψηφία το Μέγαρο Μαξίμου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το πρόβλημα με τις εσωκομματικές διαφωνίες.

Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την πρώτη μεγάλη κρίση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς το αντάρτικο στην εφαρμογή του μνημονίου φουντώνει μέρα με την ημέρα και μέτρο με το μέτρο, που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο.

Η πρώτη σοκαριστική εξέλιξη είναι η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα .

Ο κ. Σακελλαρίδης έμοιαζε εδώ και καιρό αποστασιοποιημένος, καθώς είχε διαφωνίες και επιφυλάξεις  από το καλοκαίρι με την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά ουδείς προεξοφλούσε μία τέτοια μετωπική σύγκρουση. Προέρχεται δε από την κίνηση των «53», η οποία τηρεί προσεκτικές αποστάσεις από την ηγεσία.

Τον καιρό των μνημονίων, όποιος διαφωνεί διαγράφεται…

Ο Στάθης Παναγούλης είναι ο δεύτερος που αποτελεί πλέον παρελθόν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που κάνει εντύπωση, είναι η… άμεση διαγραφή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε χωρίς δεύτερη σκέψη επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής για την διαγραφή του, η οποία ήταν και η πρώτη τέτοια στην κοινοβουλευτική ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις προηγούμενες «θερμές» ψηφοφορίες στη Βουλή, κανένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δεν είχε διαγραφεί παρά το ότι είχε καταψηφίσει πολλά από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με την σειρά του, προχώρησε στη διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετά από την απόφαση του βουλευτή να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Υπό αυτό το πρίσμα πάντως, οι πιο ψύχραιμοι στην κυβέρνηση, εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία πολύ επώδυνη, αν όχι και μοιραία, φάση, καθώς το αργότερο σε ένα μήνα θα πρέπει να περάσει από τη βουλή ο… Αρμαγεδδών που λέγεται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι εάν τα… όργανα άρχισαν από τώρα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, τότε με το ασφαλιστικό μπορεί να προκληθούν ραγδαίες εξελίξεις…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button