Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΕΛ: Η εποχή των μιζών στα εξοπλιστικά έχει περάσει ανεπιστρεπτί

«Σήμερα δεν υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες, είναι όλα ξεκάθαρα»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και η κ. Μπακογιάννη ψάχνει να βρει ανύπαρκτα ζητήματα. Υπάρχει μια συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, ένα ευρύτερο πλαίσιο που συμφωνήθηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ελλείψει αντιπολιτευτικού λόγου κάποιοι μπορεί να φαντάζονται διάφορα.

Ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στο τι θα εγκρίνει το αμερικανικό Κογκρέσο για την υπόθεση των F-16. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ανώτατο όριο του ποσού που θα δαπανηθεί το 1,1 δις και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά», ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ερωτηθείσα για την υπόθεση των F-16 και τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αναφορικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία για την οποία έχουν συμφωνήσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Θεοδωράκης. Δεν υπάρχει μεσάζοντας, αλλά ένας εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας που υπογράφει με πληρεξούσιο. Αν η ΝΔ καταθέσει ερώτηση για το θέμα, θα πάρει την απάντησή της για ακόμη μια φορά».

Η κ. Παπαδοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας, αφού επισήμανε ότι η γείτων χώρα αποτελεί για την Ελλάδα μια αναθεωρητική δύναμη παραδοσιακά και μια μόνιμη απειλή επί δεκαετίες, προσέθεσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ακολουθούσαν μια στρατηγική κατευνασμού, ενώ σήμερα υιοθετούμε απέναντι στην Τουρκία αποτρεπτική στρατηγική σε συνδυασμό με στρατηγική εξωτερικής εξισορρόπησης».

«Η χώρα αναπτύσσει διεθνώς μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική με συμμαχίες και τριμερείς συμφωνίες. Οι παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας είναι συνεχείς εδώ και δεκαετίες. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και “φωνές” στη χώρα μας που δεν επιθυμούν καμία αναβάθμιση των F-16», ανέφερε στη συνέχεια.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «η εποχή των μιζών στα εξοπλιστικά έχει περάσει ανεπιστρεπτί με αυτή την κυβέρνηση. Ανάλογες υποθέσεις του παρελθόντος έχουν αποκαλυφθεί, έχουν υπάρξει διώξεις και έχουν αποδοθεί ευθύνες».

«Σήμερα δεν υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες, είναι όλα ξεκάθαρα. Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι συγκεκριμένες και βάσει αυτών πορευόμαστε. Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν κοιτά το θέμα της ασφάλειας της χώρας μας και από την άλλη να επικαλούνται την οικονομική κατάσταση. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει» προσέθεσε.

Τέλος, για την περίπτωση του 11χρονου Αμίρ και την υποδοχή του από τον κ. Τσίπρα, αφού υπενθύμισε την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ κατά της ρατσιστικής βίας είπε ότι «ήταν μια κίνηση συμβολισμού εκ μέρους του πρωθυπουργού και καλώς έγινε».

«Αν ο μαθητής που θα κρατά την ελληνική σημαία θα είναι ελληνικής καταγωγής, δεν σχετίζεται με τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας. Και πριν από μερικά χρόνια είχε σηκώσει τη σημαία ο Τσενάι που ήταν αλβανικής καταγωγής. Δεν μπορεί πάντως να γίνονται ανεκτά φαινόμενα ρατσιστικής βίας στη χώρα μας. Δεν συνάδει κα82ç ÄÅÈ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÙÍ ÁÍÅÎÁÑÔÇÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ ÐÁÍÏÕ ÊÁÌÌÅÍÏÕ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÔÑÕØÁÍÇ ÖÁÍÇ)ι με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων» κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button