Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στην επιχείρηση δομικών υλικών MICROFILL Κ ΖΑΦΡΑΝΑΣ ΑΕ

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους της Κορινθίας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, να καταδικάσουν την απόλυση των 4 συναδέλφων εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, διεκδικώντας τη δίκαιη και άμεση επαναπρόσληψη τους.

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία! Οι εργάτες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους. Αν αρχίσουν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους επειδή έκαναν το αυτονόητο, έφτιαξαν σωματείο και έγιναν μέλη του, τότε καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει και αυτό αφορά καθένα  από μας.

Αυτές τις απολύσεις, όπως και δεκάδες άλλες, δεν πρέπει να τις βλέπουμε ξεκομμένα από τις συνολικότερες εξελίξεις. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Για τους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, προστασίας και διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, είναι αδιαπραγμάτευτα. Η επίθεση απέναντι στους 4 συναδέλφους στη MICROFILL Κ. ΖΑΦΡΑΝΑΣ και η απόλυσή τους, είναι επίθεση στα σωματεία – συνδικάτα, της δράσης που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Η προκλητική στάση της εργοδοσίας όλο αυτό το διάστημα είναι δείγμα του πώς ονειρεύονται οι εργοδότες τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη MICROFILL Κ. ΖΑΦΡΑΝΑΣ, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση!

Προσπεράστε τις φωνές του συμβιβασμού και της υποταγής που καλλιεργούν από κοινού κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, οι συμβιβασμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που κάθονται σε στημένους κοινωνικούς διαλόγους, υπογράφουν «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις».

Καλούμε τα σωματεία του νομού να πάρουν απόφαση για Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button