Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Ανακοίνωση: Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για τον προαστιακό του Λουτρακίου

Είναι να απορεί κάνεις, με τη «λερναία» εμμονή των κ.κ. Λογοθέτη και Ζερβού, οι οποίοι, ξεκομμένοι από το υπόλοιπο σώμα του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας  ακατοίκητες από νόημα, επιστημονική και νομική επάρκεια σκέψεις και δίχως να έχουν εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη, που είναι η συναίνεση  του 1/3 των μελών του Δ. Σ, ζήτησαν  στο χθεσινή συνεδρίαση να συζητηθεί το έργο του προαστιακού για νιοστή φορά, έχοντας ως κεντρικό αφήγημα, την ενημέρωση τους!
  Τα προαναφερόμενα, παρά το γεγονός, πως το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, ενώ το ανώτατο θεσμικό οργάνο του δήμου, έχει σταθμίσει τα δεδομένα και έχει λάβει επί αυτών, θετική απόφαση υπέρ του έργου του προαστιακού, με ισχυρότατη πλειοψηφία, 4 φορές! 
 Ενώ το κλου της υπόθεσης, είναι, ότι όλες αυτές τις φορές, οι λίγοι αιτούντες πολίτες, ήταν άφαντοι από τις συνεδριάσεις του Δ. Σ.!
Παρά ταύτα και μολονότι  οι κύριοι Ζερβός και Λογοθέτης,  έχουν στα χέρια τους, την μελέτη του έργου του προαστιακού, ζητάνε ενημέρωση! 
  Ζητούν ενημέρωση αυτοί, που έχουν δείξει με πλείονες μορφές, ότι δεν εμπιστεύονται ούτε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αλλά ούτε την ΕΡΓΟΣΕ!
 Ενώ  έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι είναι οι «μισσιονάριοι» εκείνων που έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης του έργου στο ΣτΕ, που κάνουν εγκάρσια διέλευση  χωρίς νόμιμη άδεια,  μέσα από την σιδηροδρομική υποδομή, που πετάνε ανώνυμα φυλλάδια ρυπαρολογίας  με σκοπό να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά του έργου του προαστιακού και εκείνων που έχουν χτίσει μετά το 1979, πάνω σε ρυμοτομούμενο διάδρομο, αφού οι περί ου ο λόγος  δημοτικοί σύμβουλοι,  δεν έκαναν ποτέ το αυτονόητο  να  καταδικάσουν και να καταγγείλουν όλα τα ανωτέρω εκτεθέντα, όπως είχαν πολιτικό και συνειδησιακό χρέος! 
✅Επιπλέον, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στην οποία σημειωτέον δεν υπήρχε ως θέμα το εξελισσόμενο έργο του προαστιακού) ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, στηριζόμενος όχι μόνο  στο κτηματολογικό διάγραμμα της γραμμής του  1950, αλλά και στην  κοινή λογική, υποστήριξε  το αυτονόητο, δηλώνοντας  ότι η γραμμή προϋπήρχε έναντι όλων των υπολοίπων ιδιοκτησιών και το έργο του προαστιακού, ως αντικείμενο έχει την ανακατασκευή γραμμής που υπήρχε παλαιόθεν! 
✅ Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πρωτοπαππά, η οποία, με την σκαμπρόζικη τοποθέτηση της ξεκαθάρισε, ότι και  για την δημοτική της παράταξη, το θέμα αυτό έχει τελειώσει, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να άρει την υποστήριξη της, στο έργο του προαστιακού!
⭕ Συμπληρωματικά με τα προπεριγραφόμενα, ο δήμος Λουτρακίου πρόσφατα, εξέδωσε νομική απάντηση καταπέλτη, στο εξώδικο 3 πολιτών ( μάλιστα ο ένας εξ αυτών, δεν έχει καμία εγγύτητα με τη σιδηροδρομική γραμμή και η ιδιοκτησία του, έχει δίοδο από την Λεωφόρο Αθηνών) μέσα από την οποία, ξεκαθαρίζει, ότι το έργο του προαστιακού, εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι απόλυτα συμβατό με το ΓΠΣ, δεν εισέρχεται  σε καμία παρόδια ιδιοκτησία, ενώ ουδείς έχει άδεια να διέρχεται μέσα από την
σιδηροδρομική γραμμή Ισθμού-Λουτρακίου και η προσπελασιμότητα αυτής, θα εξασφαλίζεται  από τις θεσμοθετημένες  ισόπεδες διαβάσεις με τους νόμιμους δρόμους!
Αλήθεια, οι εμπνευστές της ετερόκλητης συσπείρωσης, έχουν κάποιο επίσημο έγγραφο, υπηρεσίας του ελληνικού κράτους, που να αποδεικνύουν τα ασταθή λεγόμενα τους για τον προαστιακό;
 Υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι εάν σε κάποιους υπήρχαν ή υπάρχουν ακόμα, δεύτερες σκέψεις, για να μεταβληθεί ο οικείος Ο.Τ.Α. σε εντολοδόχο των ελαχίστων,  θα παραβιάζονταν ευθέως ο Νόμος 3891 /2010, που  δίνει την απόλυτη κυριαρχία της σιδηροδρομικής περιουσίας στον ΟΣΕ και τον  οποίο, αναγνωρίζει ως μοναδικό ιδιοκτήτη και υπεύθυνο για την  εκμετάλλευση  της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής!
 ◾Θυμίζουμε στους 20.000 των συνδημοτών μας, ότι οι κύριοι Ζερβός και Λογοθέτης, τον περασμένο Αύγουστο, όχι μόνο καταψήφισαν με “φθηνές” δικαιολογίες, την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που αφορούσε την αδειοδότηση της κατασκευής των στάσεων του προαστιακού, σε Αιγαίου και Παπανικολάου, αδιαφορώντας εάν θα σταματούσε το έργο του προαστιακού, και αν την διακοπή, θα εργαλειοποιούσαν κατά το δοκούν, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ, ισχυριζόμενοι ενώπιον της σύνθεσης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, ότι το δημοτικό συμβούλιο, είναι εναντίον του έργου, αλλά περαιτέρω, με τις αστήρικτες τοποθετήσεις τους, προσπάθησαν να παροτρύνουν και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να πράξουν το ίδιο!
 Πράγμα το οποίο φυσικά και δεν έγινε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του σώματος, (των κ.κ.Γκιώνη, Καραπανάγου, Βασιλείου και της κ.Πρωτοπαππά) με θεσμική υπευθυνότητα, με αξιακό περιεχόμενο και ενδιαφέρον για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, δεν ενέδωσαν στα όσα πολωτικά σφεντσουρίσουν
και τάχθηκαν αναφανδόν, με τα δημόσια συμφέροντα, την νομιμότητα και τις επιστημονικές εισηγήσεις των ειδικών!
◾ Στο σημείο αυτό, συγχαίρουμε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος μένοντας μακρυά από ψηφοσυλλεκτικές ενέργειες και βολικές διευθετήσεις σε  φίλους και συγγενείς, που  δεν έχουν καμία σχέση με την πρόοδο του τόπου μας, αλλά και το δημοκρατικό πολίτευμα,  αφ᾿ ης στιγμής ενημερώθηκε διεξοδικά,  προχώρησε σε άμεση και βαρυσήμαντη παρέμβαση προς τον υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με το θέμα των δρομολογίων του προαστιακού Λουτρακίου.
 Επιλογικά, η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για τον προαστιακό, με την αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη πολύχρονη εμπειρία, αλλά και τους υψηλής εξειδίκευσης τεχνικούς συμβούλους  που την υποστηρίζουν αφιλοκερδώς, υπογραμμίζει, ότι η πόλη του Λουτρακίου, έχει όραμα, δεν θα παραμείνει στατική, θα αρνηθεί την ιδιότυπη σίτα που πάνε να της φόρεσαν μερικοί και θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις και τις προκλήσεις των καιρών, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της, που εξασφαλίζουν προσβασιμότητα και τουρισμό, απαραίτητα στοιχεία της δυναμικής της.
 Γι’  αυτό, ότι προβλήματα κι αν επινοήσουν μερικοί, προς απογοήτευση τους, το έργο του προαστιακού, θα ολοκληρωθεί κανονικά και θα ενταχθεί οργανικά, στην πολεοδομική αναβάθμιση της νοτιοδυτικής πλευράς της πόλης του Λουτρακίου! Έτσι  όπως συμφέρει και έχει αποφασίσει δημοκρατικά η τοπική κοινωνία!
 Και σε λίγο καιρό, θα αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα, συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και οικονομικής ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η ιστορικότερη λουτρόπολη της Ελλάδας στον δρόμο προς τον εξευρωπαϊσμό της!
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button