Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ανακοίνωση ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε

Μετά την φωτιά την Δευτέρα 18/1/16 στο εργοστάσιο της SP – CARTONPACK HELLAS Α.Ε στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, να μην κινδυνέψει καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που υπήρχαν μέχρι τώρα. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει στην εργοδοσία για τα σχέδια της.

 

Ερωτήματα προκαλούν μαρτυρίες εργαζομένων ότι δεν δούλεψε το σύστημα πυρασφάλειας, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε συγχρόνως από την μια έως την άλλη άκρη της αποθήκης που κάηκε. Είναι ευτύχημα το ότι δεν υπήρξαν θύματα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι η ασφάλεια και η ζωή του εργάτη δεν αξίζει και προτεραιότητα είναι το κέρδος.

Πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργατών και του εργατικού κινήματος στο νομό η προστασία της ασφάλειας και της ζωή τους. Είμαστε σε νομό με μεγάλα εργοστάσια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης με τραγικές συνέπειες για τους εργάτες στο χώρο, σε γύρω βιομηχανίες και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι και σε επαγρύπνηση, γιατί όλοι τους, εργοδοσία, κυβέρνηση, τράπεζες είναι απέναντι μας, χτυπούν το δικαίωμα μας στη δουλειά, μας φοροληστέυουν, μας πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης που η τάξη μας το κατέκτησε με πολύχρονους αγώνες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button