Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

”ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Η 1η Γενική Συνέλευση της Νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Αλλάζουμε Μαζί” για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο εστιατόριο “Πανόραμα”.
Ο όμορφος και μεγάλος χώρος που φιλοξένησε την εκδήλωση τελικά αποδείχθηκε ιδανικός, καθώς η συμμετοχή τόσο των ήδη εγγεγραμμένων μελών όσο και των νέων μελών ήταν αθρόα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρεθέντες προέρχονταν αναλογικά σχεδόν από όλες τις περιοχές του Δήμου, χωρίς αυτό να έχει σχεδιαστεί ή δημοσιοποιηθεί, γεγονός που σχολιάστηκε ως οιωνός καλών εξελίξεων.
Σκοπός της πραγματοποίησής της, ήταν η ανάγκη να επαναεπιβεβαιωθούν, σε μία πανηγυρική εκδήλωση, οι Αρχές, οι Αξίες, οι Στόχοι και οι Άξονες Ανάπτυξης της νέας Δημοτικής Κίνησης.
Την εκδήλωση εκ μέρους του τομέα επικοινωνίας προλόγισαν η Ανδρομάχη Παπακωνσταντίνου-Ανδριανού και η Κασσιανή Κόντη, η οποία ανέγνωσε το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, τους Στόχους, τους Άξονες Ανάπτυξης, τις Αρχές και τις Αξίες.
Μεταξύ των άλλων τα μέλη του τομέα επικοινωνίας τόνισαν:
Ανδρομάχη Παπακωνσταντίνου-Ανδριανού:
<<Σας καλωσορίζουμε με χαρά, στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε, από καρδιάς, για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας. Εδώ, στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου ‘’ΠΑΝΟΡΑΜΑ’’, συγκεντρωθήκαμε πολίτες από τους Αγίους Θεοδώρους, τα Ίσθμια, το Καλαμάκι, την Κυρά Βρύση, το Λουτράκι, την Περαχώρα και τα Πίσια για να ενημερωθούμε αναλυτικότερα για το ιστορικό της ίδρυσης της νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ‘’αλλάζουμε ΜΑΖΙ’’, καθώς και για τη μελλοντική της πορεία, από τον συντονιστή Γιάννη Καραπανάγο.
Επιπλέον, αποσκοπούμε, με την αποψινή μας συνάντηση, να γνωριστούμε μεταξύ μας περισσότερο, να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε προτάσεις και να αποφασίσουμε την περαιτέρω κοινή μας διαδρομή, απολαμβάνοντας και τις υπέροχες γεύσεις που προετοίμασε για εμάς το προσωπικό του εστιατορίου.
Όπως ήδη γνωρίζετε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε την 31η Ιανουαρίου, με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Την θεωρούμε ιστορική μέρα γιατί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχοντας τις ίδιες ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας αλλά και τη φωνή μας για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, για να αλλάξουμε, με το δικό μας ήθος και ύφος, την νοοτροπία που επικρατεί και να διαμορφώσουμε νέα δεδομένα αυτοδιοικητικής σκέψης>>.
Κασσιανή Κόντη:
<<Με τη σειρά μου σας ευχαριστώ για την αποψινή παρουσία σας και σας καλωσορίζω σ΄αυτόν εδώ το χώρο που φιλοδοξούμε, με αφορμή τη σημερινή μας εκδήλωση, να λειτουργήσει ως κοινή αφετηρία για μια νέα πορεία που δεν θα έχει προορισμό μόνο τις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου αλλά και τις επόμενες, τις μεθεπόμενες και ούτω καθεξής διαδραματίζοντας καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.>>

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Β. Καραπανάγος, αφού ανέλυσε τους βασικούς άξονες λειτουργίας της Νέας Δημοτικής Κίνησης Πολιτών “Αλλάζουμε ΜAZI” για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και ενημέρωσε τους παριστάμενους για τους λόγους που οδήγησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας της, συντόνισε τη συζήτηση, που ακολούθησε, κατά την οποία τα ιδρυτικά μέλη τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν προτάσεις και στελέχωσαν τις επιτροπές του οργανογράμματος. Αναφορικά με τον επικεφαλής, ζητήθηκε από τα παρόντα μέλη να θέσουν υποψηφιότητα, είτε εκείνη τη στιγμή είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη Γραμματεία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Ο Συντονιστής της συνάντησης, Γιάννης Β. Καραπανάγος, είπε, μεταξύ των άλλων, στο χαιρετισμό του:
<< Ξεκινώ μ΄ ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία, η οποία αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης της ιδρυτικής μας διακήρυξης της 31ης Ιανουαρίου. Μια ιστορική μέρα που αποσκοπούμε να αλλάξει τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με βήματα αργά αλλά σταθερά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα δημοτική κίνηση, για τους λόγους που ακούσαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη, που δεν θα λειτουργήσει ως φωτοβολίδα στις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου 2019 αλλά θα παραμείνει ως νέα δεξαμενή σκέψης, με τη συμμετοχή πολιτών που θα αγωνίζονται για το κοινό όφελος. Απόψε θα γνωριστούμε καλύτερα, θα τοποθετηθούμε, θα προτείνουμε, θα αποφασίσουμε, έτσι ώστε ενωμένοι και δυνατοί να ξεκινήσουμε τον αγώνα τον καλό, με όρους Πολιτικού Πολιτισμού και με εφόδια τις Αρχές και τις Αξίες που ακούσατε πριν λίγο.
Αρχές και Αξίες που τις θεωρούμε ακλόνητες και αδιαπραγμάτευτες.
Συχνά, υπάρχει επιφυλακτικότητα σε κάθε τι καινούργιο. Οι πολίτες δυσπιστούν γιατί πλέον δεν ανέχονται τα πολιτικά ψεύδη, τις χιλιάδες υποσχέσεις και την προεκλογική παροχολογία. Όμως, αναζητούν μια Δημοτική Αρχή, με ανθρώπινο πρόσωπο, που να σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση, να τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη, να δίνει ίσες ευκαιρίες και να φέρεται ισότιμα σε όλους τους δημότες της. Χωρίς διακρίσεις, στεγανά και μικροσυμφέροντα. Μια Δημοτική Αρχή που να μην λειτουργεί ψηφοθηρικά για τις επόμενες εκλογές αλλά με ρεαλιστικό πρόγραμμα και βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους, καθώς και μακροπρόθεσμους στόχους να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο όλων. Μια Δημοτική Αρχή που να μην είναι Δημαρχοκεντρική αλλά Ανθρωποκεντρική και Δημοκρατική>>.
Πηγή: https://allazoumemazi2019.blogspot.com 
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button