Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία -Συνετρίβη Boeing την ώρα της προσγείωσης [βίντεο]

Τα ξημερώματα συνέβη αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία, όταν πτήση της Flydubai συνετρίβη στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Στην πτήση FZ981 από το Ντουμπάι επέβαιναν 62 άτομα, με όλους τους να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Το Boeing 737-800 συνετρίβη κοντά στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που επιχειρούσε για δεύτερη φορά προσγείωση, μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη ενώ υπήρχε κακή ορατότητα, 50-100 μ. από τον αεροδιάδρομο», ανέφερε πηγή του Interfax. Τα επτά μέλη του πληρώματος και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν με τη συντριβή, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Εκτακτης Ανάγκης.

Πληροφορίες για Κύπριο κυβερνήτη

Από τα θύματα 50 ήταν Ρώσοι. Πληροφορίες του LifeNews αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της πτήσης ήταν Κύπριος, ενώ άτομα από την Κολομβία, την Ισπανία και τις Σεϊχέλες ήταν στο πλήρωμα και 3 Ουκρανοί, ένας Ινδός και ένας Ουζμπέκος ανάμεσα στους επιβάτες. Από τους επιβαίνοντες 18 ήταν άνδρες, 33 γυναίκες, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και τέσσερα παιδιά.

Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν υλικό από κάμερα ασφαλείας, που θεωρείται ότι δείχνει τη στιγμή της συντριβής.

Βίντεο από το σημείο της συντριβής

 

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και ήδη έσβησαν τη φωτιά, αλλά το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ όλες οι πτήσεις εκτρέπονται.

Σύμφωνα με το LifeNews, το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην πρώτη του προσπάθεια και αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη. Ομως, εκείνη τη στιγμή- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε στο έδαφος, το Boeing συνετρίβη και έπιασε φωτιά.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε τη συντριβή της πτήσης FZ981 και τις απώλειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτό το δυστύχημα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, δίχως να γίνεται αναφορά στα αίτια της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον περίπου στις 02:50 του Σαββάτου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Βρέθηκε το μαύρο κουτί

Πληροφορίες της Telegraph αναφέρουν ότι βρέθηκε ο ένας από τους καταγραφείς της πτήσης του Boeing, στο σημείο της συντριβής. Ενα καθοριστικό βήμα, προκειμένου οι ερευνητές να διαπιστώσουν στο τι προκάλεσε την τραγωδία.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι εξετάζουν το ανθρώπινο λάθος, τις κακές καιρικές συνθήκες ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα ως πιθανά αίτια του δυστυχήματος. Πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει την τραγωδία ως συμβάν που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τραγικές στιγμές στο αεροδρόμιο
Στο αεροδρόμιο του Ροστόφ έχουν αρχίσει ήδη να συρρέουν οι συγγενείς των επιβαινόντων, που θρηνούν στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι κανείς δεν επέζησε από τη συντριβή.

Ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος

Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το Boeing εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί, περίπου στη 1:35, τοπική ώρα.

«Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έκανε κύκλο πάνω από την πόλη και περίπου δύο ώρες αργότερα επιχείρησε να προσγειωθεί. Αυτή η απόπειρα κατέληξε σε τραγωδία», ανέφερε πηγή από τις αρχές ασφαλείας στο Interfax. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί υπήρξε τόση χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο προσπάθειες για προσγείωση. Αξιωματούχοι των αερομεταφορών έχουν ήδη αναφέρει ότι η κακοκαιρία και κάποιο λάθος του πιλότου ελέγχονται επίσης ως πιθανές αιτίες.

Συλλυπητήρια από τον Πούτιν

Τα συλλυπητήριά του υπέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δύο πτήσεις άλλαξαν πορεία νωρίτερα

Δύο πτήσεις που αναμένονταν να προσγειωθούν στο ίδιο αεροδρόμιο, πριν από τη συντριβή του Boeing, άλλαξαν πορεία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αναφέρει το Flightradar24.com. Μία ακόμη πτήση επέστρεψε πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου είχε απογειωθεί.

Βοήθεια στους Ρώσους και από ξένους ερευνητές

Στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας θα συνδράμουν και άλλες χώρες. Πέρα από τη ρωσική επιτροπή, θα βοηθήσουν στην έρευνα εμπειρογνώμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ- όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος- και τη Γαλλία, όπου κατασκευάστηκαν οι κινητήρες.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button