Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

“Έτσι δρουν τα κυκλώματα απαγωγής παιδιών στα Βαλκάνια”! Αποκαλύψεις- σοκ από τον Πρόεδρο του “Χαμόγελου του Παιδιού”! (VIDEO)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων απαγωγής παιδιών στα Βαλκάνια.
Ο κ. Γιαννόπουλος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου αλλά και συνεργασία σε βαλκανικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει: «Οργανωμένα κυκλώματα ζουν στα Βαλκάνια, τα οποία απαγάγουν τα παιδιά από περιοχές, τα οποία είναι στα αζήτητα, δεν ενδιαφέρεται κάποιος για αυτά. Τα κυκλώματα δρουν σε χώρες όπως η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και άλλες σε συνεργασία με τους Έλληνες εδώ. Λέγαμε ότι δεν έχει ξαναγίνει, πρώτη φορά γίνεται, άρα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση και να λειτουργεί το δίκτυο προστασίας που έχουμε δημιουργήσει».

Ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέχεια επισημαίνει ότι στο στόχαστρο αυτών των κυκλωμάτων βρίσκονται πλέον τα προσφυγόπουλα: «Είναι μία δεξαμενή, πλέον, για όλους αυτούς τους «κυρίους», για να τα εκμεταλλευτούν με διάφορους τρόπους. Για αυτό το λόγο πρέπει να τα υποστηρίξουμε και να μην θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος ξένος που έχει ένα παιδί κοντά του, είναι δικό του».

Οι αποκαλύψεις του Προέδρου της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» έρχονται στον απόηχο της απόπειρας αρπαγής τρίχρονου αγοριού από τη μητέρα του σε σούπερ μάρκετ στη Βάρη. Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Γιαννόπουλος, το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ απ’ όσα έζησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης «Missing Children Europe», περίπου 250.000 παιδιά κάθε χρόνο καταγράφονται ως αγνοούμενα κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Ένα παιδί, κάθε δύο λεπτά. Από αυτά, μόνο το 2014, 2.500 περιπτώσεις αφορούσαν περιπτώσεις απαγωγής από τρίτους και εγκληματικές ομάδες. Όπως υπέδειξε και ο κ. Γιαννόπουλος και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, 23.000 ασυνόδευτα παιδιά πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ τα 2.240 από αυτά είναι κάτω των 14 ετών.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button