Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έσπασε στο κλάμα 77χρονος συνταξιούχος που χάνει το σπίτι του

Μας εκανε να ανατριχιασουμε η ιστορια του 77χρονου, Τον πετανε στο δρομο… Αυτο ειναι μονο η αρχη.

Ακομα θα δουμε πολλα τετοια συμφωνα με τα νεα μετρα που πηρε το μνημονιο. Μακαρι ολη η Ελλαδα να μπορουσε να σταθει στο πλευρο του και να τον βοηθουσαμε και οχι μονο τον παππουλη αλλα και ολους τους αλλους που θα μεινουν στο δρομο .. Ας ειμαστε ενωμενοι μια γροθια..

«Ειναι ανηθικο, απανθρωπο αυτο που πανε να κανουν καλυτερα να με σκοτωσουν γιατι αυτο θα γινει αν μου παρουν το σπιτι μου», λεει εξοργισμενος ο 77χρονος συνταξιουχος Μανωλης Χατζηχριστοδουλου.

Απο τα πρωτα δευτερολεπτα…

συναντησης μας γινεται ευκολα αντιληπτο οτι ο κ. Μανωλης ειναι θυμωμενος, φοβισμενος, απεγνωσμενος. Έχει δουλεψει μια ολοκληρη ζωη ως μαστορας σε εργαστηριο κατασκευης κοσμηματων, εχει αγωνιστει να μη λειψει το παραμικρο απο τα παιδακια του και το μονο ονειρο ζωης του ηταν να μη φορτωθει σε κανεναν και να περασει το υπολοιπο της ζωης του στο σπιτι που αγορασε πριν καποια χρονια, δινοντας ολες τις οικονομιες του και παιρνοντας δανειο για να μπορεσει να το αποκτησει.

Για εκεινον το περιπου 70 τετραγωνικων μετρων σπιτι που διαμενει μονος του μετα το χαμο της γυναικας του, ειναι το μοναδικο πραγμα που του παρειχε, τουλαχιστον μεχρι προτινος, ηρεμια και ασφαλεια. Ο δικος του χωρος, εκει που θελει να ζησει το υπολοιπο της ζωης με την «κουτσουρεμενη» συνταξη που παιρνει και προσπαθει, οπως μας λεει συγκινημενος, να ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του, μεταξυ των οποιων και οι δοσεις του στεγαστικου δανειου. Δεν μπορει πλεον να τα καταφερει. Τα χρηματα δεν φτανουν και ο ιδιος νιωθει αδυναμος να βρει λυση για να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις του.

«Ειναι σαν να με σκοτωνουν, αν μου παρουν το σπιτι. Δεν μπορω να κοιμηθω αυτες τις ημερες απο το φοβο που νιωθω οτι κινδυνευω να βρεθω στο δρομο. Ειναι πολιτικη αλητεια αυτο που πανε να κανουν με τους πλειστηριασμους της πρωτης κατοικιας. Αλητες ειναι ολοι τους, εγκληματιες. Θα το πω οπως το αισθανομαι.

Πως το κανουν αυτο; Δεν εχουν συναισθηση της καταστροφης που θα προκαλεσουν; Τι θελουν; Να βγαινουμε ενας ενας στο μπαλκονι και να φουνταρουμε; Κανεις απο αυτη την αριστερη κυβερνηση που ψηφιστηκε για να μας προστατευει, δεν απολογειται για αυτο το εγκληματικο σεναριο που θα κλεισει τον κυκλο της ζωης πολλων ανθρωπων.

Χανοντας το σπιτι σου και νεος να εισαι και γερος οπως εγω, τραυματιζεσαι, πονας και δεν επιτρεπεις σε κανενα να σε πεταξει στο δρομο επειδη δεν εχεις πια τη δυνατοτητα να πληρωσεις τις δοσεις του στεγαστικου δανειου σου, γιατι σου εχουν κοψει ακομα και τη συνταξη. Δεν πρεπει να τους περασει αυτο. Δεν θα αυτοκτονησω εγω, επειδη εκεινοι θελουν», λεει εξοργισμενος ο κ. Μανωλης Χατζηχριστοδουλου

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button