Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έρχεται ο Φραντσέζος, με 70 λευκούς καρχαρίες, μπας και προλάβει κάνα κομμάτι

H κυβέρνηση περιμένει πολλά από την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου, συνοδεία μεγάλης ομάδας επιχειρηματιών.

Η προοπτική της οικονομικής συνεργασίας αποτελεί στόχο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο θέλει να αναθερμανθούν οι σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ελπίζει στη στήριξη του κ. Ολάντ στα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα η οικονομική και προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η γαλλική πλευρά φέρεται να δυσαρεστήθηκε με την παραχώρηση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και θα επιδιώξει αποκατάσταση των ισορροπιών. Με βάση τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και για τον τομέα της ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, αλλά και θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα έρευνας για υδρογονάνθρακες), για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, και για τα δίκτυα και τις μεταφορές (Rosco, ΟΛΘ). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως στη διήμερη επίσκεψη θα συζητηθεί εκτενώς και η μορφή που θα έχει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως η αιφνιδιαστική αποχώρηση των Ρώσων από τη διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΛΘ και της Rosco, ανοίγει τον δρόμο στους Γάλλους, που επιθυμούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στη χώρα μας και να ασκήσουν ταυτόχρονα και οικονομική διπλωματία στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ενδεικτικό πως όπως μετέδωσε το γαλλόφωνο ενημερωτικό δίκτυο RTL του Λουξεμβούργου, ο Γάλλος πρόεδρος -μεταξύ άλλων- θα συνοδεύεται από 70 επιφανείς επιχειρηματίες της Γαλλίας. Μάλιστα άρθρο στην ιστοσελίδα του, το οποίο αναδημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», έχει τίτλο «Η Γαλλία παίρνει θέση για να εξαγοράσει κομμάτια της Ελλάδας».

Παρατηρεί, ωστόσο, πως «το θετικό κλίμα δεν σημαίνει ότι οι 70 γαλλικές εταιρείες -μεταξύ αυτών οι Vinci, Total, Veolia, SNCF, Suez και EDF- θα υπογράψουν συμβάσεις με την Ελλάδα.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button