Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έρευνα του ΑΠΘ προβλέπει 2.000 κρούσματα ημερησίως τον Δεκέμβριο

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις έρευνας του ΑΠΘ για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα του ιού τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάση τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία. Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον κοροναϊό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Μαγιορκίνης: Μπορεί να δούμε ακόμη και 500 κρούσματα τις επόμενες μέρες

Την ίδια στιγμή, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση της Τρίτης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, λόγω της απουσίας Τσιόδρα,  σημείωσε ακόμα ότι μπορεί τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα και 500 κρούσματα ημερησίως.

“Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

Αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης σημείωσε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και πρόσθεσε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και το φθινόπωρο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους.

Τέλος για τα σχολεία σημείωσε ότι αν και η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία, τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button