Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έντονη διαφωνία για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελληνίων εκφράζουν οι μαθητές

Την έντονη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο κατάργησης των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελληνίων εκφράζουν οι μαθητές 45 σχολείων της χώρας με επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. 
«Οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι η ασφαλιστική δικλείδα κάθε υποψηφίου, ο οποίος καλώς ή κακώς στην ζωή του είναι αναγκασμένος να πορεύεται με τον αστάθμητο παράγοντα τύχη. Είναι το καταφύγιο μαθητών που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία δεν λογαριάζουν από καταληκτικές ημερομηνίες και χρονικά όρια.
Είναι η βεβαίωση από μεριάς κράτους και Υπουργείου ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν τελούνται διεκπεραιωτικά και μόνο. Είναι ο σεβασμός στα υπέρογκα ποσά που δαπανούν οι γονείς, για να εξασφαλίσουν την επιτυχία του παιδιού τους σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι πρόεδροι των μαθητικών κοινοτήτων των σχολείων, ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου να δεχθεί αντιπροσωπεία τους ώστε να ακούσει τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας εξέταζε φέτος να μην οργανώσει επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εξέταση σε κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα.
Ωστόσο αυτή η σκέψη φαίνεται να χάνει έδαφος το τελευταίο διάστημα και οι επαναληπτικές εξετάσεις πιθανότατα θα διεξαχθούν κανονικά. Όμως και μόνο το σενάριο της κατάργησής τους έχει αναστατώσει μαθητές και γονείς, οι οποίοι ζητούν σαφείς εγγυήσεις από τον υπουργό πως η κατάσταση θα μείνει ως έχει.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button