Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
ΕπικαιρότηταΣυμβαίνει στο Λουτράκι

Ένα πολύ όμορφο διδακτικό βιβλίο από ανθρώπους του τόπου μας ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι του!

Ας το στηρίξουμε όλοι, που αγαπούμε το διάβασμα με περιεχόμενο...

Ένα πολύ όμορφο ( και σε περιεχόμενο και σε εξώφυλλο) νέο διδακτικό βιβλίο, γραμμένο από ανθρώπους του τόπου μας, όπως η κ. Σωτηρία Παπακωνσταντίνου, ξεκίνησε το ταξίδι του !

 

Η Περιγραφή του από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο αναφέρει:

Αυτό το παιδικό βιβλίο δημιουργήθηκε από μια ομάδα ταλαντούχων γυναικών, με την επιδίωξη να αποτυπωθούν διάφορες ανησυχίες και προβληματισμοί των παιδιών μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Ένα ανάπηρο κοριτσάκι που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθειά του να πει τα κάλαντα, ο μικρός Νίκος που τον περιθωριοποιούν οι συμμαθητές του, δύο φίλες που ανησυχούν για τη διατροφή τους προκειμένου να παραμείνουν για πάντα δυο καλλίγραμμες μπαλαρίνες, μια παρέα παιδιών που θα γίνει «ομάδα δράσης» για την προστασία του υγροβιότοπου της Κερκίνης και, τέλος, η Όλγα που αντιλαμβάνεται πως οι όποιες οικονομικές δυσχέρειες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για το μέλλον του ανθρώπου και πως μεγαλύτερη σημασία έχει η υγεία μας.

Τα ζητήματα που θίγονται από τις πέντε συγγραφείς είναι σημαντικά και πολυδιάστατα. Η έλλειψη προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, η ανάγκη εμπέδωσης της ενσυναίσθησης από τις παιδικές ακόμα ηλικίες, η σημασία της σωστής διατροφής για την υγεία και τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και η ανεξέλεγκτη παρέμβαση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον αλλά και οι έντονες οικονομικές ανισότητες και τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν στον ψυχισμό ενός παιδιού. Για όλα αυτά λοιπόν τα διαχρονικά ή και πρόσφατα προβλήματα του σύγχρονου βίου μας, θέλησαν να μιλήσουν οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, με την επιθυμία να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν ομορφότερο κόσμο!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button