Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Όλα έτοιμα για το Mουσείο Λούβρου 2 που θα βρίσκεται στο Abu Dhabi

Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία σχεδιασμού, το μουσείο Louvre Abu Dhabi ανοίγει στο κοινό στις 11 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το προϊόν της συνεργασίας του εμιράτου με το γαλλικό μουσείο που κόστισε μόνο για τη χρήση του ονόματος, 525 εκατ. δολάρια

Σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, το πολυαναμενόμενο έργο έχει σχεδιαστεί ως «πόλη μουσείων», που περιλαμβάνει 55 μεμονωμένα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων και 23 γκαλερί.

Με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των εμιράτων, ο σχεδιασμός εμφανίζεται ως μια σειρά από απλές λευκές δομές που μιμούνται τους οικισμούς της περιοχής.

Μαζί με την ανακοίνωση, το Louvre Abu Dhabi κυκλοφόρησε νέες εικόνες του κτιρίου του μουσείου που είναι σχεδιασμένο επίσης από τον Jean Nouvel. Το κεντρικό στοιχείο του φιλόδοξου σχεδίου είναι ένας τεράστιος θόλος διαμέτρου 180 μέτρων  που φαίνεται να αιωρείται πάνω από ολόκληρο το μουσείο. Αυτή η περίπλοκη γεωμετρική δομή περιλαμβάνει 7.850 «αστέρια», επαναλαμβανόμενα σε διάφορα μεγέθη και γωνίες σε οκτώ διαφορετικά στρώματα. Καθώς ο καυτός ήλιος περνάει από πάνω, το φως φιλτράρεται από τις διατρήσεις, δημιουργώντας ένα φαινόμενο που αναφέρεται ως «βροχή του φωτός».

Ο θόλος στηρίζεται σε τέσσερα μόνιμα, αλλά αόρατα, βάθρα που έχουν μεταξύ τους 110 μέτρα απόσταση. Το εσωτερικό ύψος είναι 29 μέτρα από το ισόγειο έως την κάτω πλευρά της επένδυσης, ενώ το υψηλότερο σημείο του θόλου είναι 40 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 36 μέτρα πάνω από το ισόγειο. Τη νύχτα, ο θόλος σχηματίζει χιλιάδες αστέρια, τα οποία παραμένουν ορατά τόσο μέσα όσο και έξω. Οι επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να φθάσουν είτε από τη στεριά είτε από τη θάλασσα, είναι σε θέση να εξερευνήσουν το μουσείο με πλοήγηση στα στενά δρομάκια και τα ανεξάρτητα κτίρια.

Ο θόλος εξυπηρετεί επίσης ορισμένους περιβαλλοντικούς σκοπούς. Κυρίως, χρησιμεύει ως στέγη που προστατεύει την υπαίθρια πλατεία και τα κτίρια από τη θερμότητα του ήλιου. Με τη σειρά του, εξασφαλίζει μια άνετη εμπειρία για τους επισκέπτες, επιτρέποντάς τους να περιπλανηθούν ανάμεσα στις γκαλερί, τις εκθέσεις, το μουσείο των παιδιών, το αμφιθέατρο και το εστιατόριο. Η σκιά μειώνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας σε καθένα από τα καλυμμένα κτίρια. Οι καλλιτέχνες Giuseppe Penone και Jenny Holzer θα δημιουργήσουν ειδικά έργα τέχνης για το μουσείο πριν από το άνοιγμά του.

To συγκρότημα των μουσείων βρίσκεται στο νησί Saadiyat, μια περιοχή που επίσης φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ένα μουσείο Guggenheim σχεδιασμένο από τον Frank Gehry και το Εθνικό μουσείο Hayed, σχεδιασμένο από την Foster + partners. Tο Louvre Abu Dhabi θα ανοίξει για το κοινό στις 11 Νοεμβρίου.






Διαβάστε Περισσότερα

  • ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΩΑΔΕΣ
  • Γουέντγουορθ Μίλερ: Διαγνώστηκε με αυτισμό λίγο πριν τα 50
  • Ένα ψυγείο-καταφύγιο για ασφαλή και αυτόνομη συντήρηση τροφίμων
  • Εκατοντάδες χημικά, πολλά στα καταναλωτικά προϊόντα, μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
  • «Ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε τον ουρανό στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας
  • Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθά να γνωρίσουμε το διάστημα
  • Ηράκλειο: Την κουβάλησε κολυμπώντας λιπόθυμη στην σπηλιά! Οι κρίσιμες στιγμές μετά την ανατροπή της βάρκας
  • Μουσούντα, η χορτόπιτα των Μεσογείων
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *