Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Χαμός στη Βουλή: Τραμπουκισμοί Χρυσής Αυγής κατά ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ- Βαρεμένος: Φωνάξτε τον Φρούραρχο [εικόνες&βίντεο]

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ αλλά και με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος να απειλήσει ότι θα καλέσει τον Φρούραρχο και να διακόπτει την συνεδρίαση.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός διαχέχθηκε στο βήμα τον Θανάση Παφίλη και κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του. Αφησε δε αιχμές για το πού πουλήθηκε η τηλεοπτική άδεια του 902.

Ο Γ. Λαγός είπε ότι «οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεν μπορεί να μιλούν αν δεν δεχθούν έλεγχο στα οικονομικά τους» και ζήτησαν να πουν σε ποια offshore πούλησε τον 902».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα:

«Μη μιλάς εσύ που είσαι δολοφόνος!» φώναξαν και αποχώρησαν ομαδικά.

Επικράτησε μεγάλη ένταση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα ο προεδρεύων κ. Γ. Βαρεμένος να ζητήσει να διακοπεί η συνεδρίαση και να έρθει στην Ολομέλεια ο Φρούραρχος της Βουλής.

Εκεί απάντησε προκλητικά ο Γ. Λαγός:

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε όταν μας βάζατε φυλακή θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος; Να έρθει ο φρούραρχος!»

Ο Γ. Βαρεμένος διέκοψε πράγματι την συνεδρίαση ενώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής επετέθησαν φραστικά στον Πάνο Σκουρλέτη. «Βγες έξω» του φώναζαν για να απαντήσει εκείνος.

«Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία στα ξενοδοχεία τα βράδια και θα μου πείτε εμένα να φύγω από τη Βουλή; »

Μετά την δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης στο βήμα ανέβηκε και πάλι ο Γ. Λαγός, ο οποίος απευθυνόμενος στο ΚΚΕ που είχε αποχωρήσει είπε: «Ή θα είναι εδώ και θα ακούνε την αλήθεια που πονάει ή θα φεύγουν».

Από το καφενείο όπου βρισκόταν μπήκε στην Ολομέλεια και ο Νίκος Μανιός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε για να βγάλει έξω τους Χρυσαυγίτες, με τον Κασιδιάρη να του λέει κάτι του στυλ «δεν μιλάμε/ αναφερόμαστε σε εσάς» και τον Λαγό να φαίνεται να κινείται απειλητικά απέναντί του. Εκείνη τη στιγμή έσπευσαν η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιάννης Βρουτσης από τη ΝΔ και πρότειναν στο Μανιό να απομακρυνθεί για να μην τον χτυπήσουν οι Χρυσαυγίτες.

Όπως εξήγησε ο κ.Μανιός αργότερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους βουλευτές ότι δεν πρέπει να αποχωρούμε από την αίθουσα όταν αυτοί βάζουν τις φωνές «Δεν είναι δυνατό να φεύγουμε από τη Βουλή όταν αυτοί βάζουν τις φωνές. Δική μας είναι η Βουλή».

ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη κηλίδα στην νεότερη κοινοβουλευτική μας ιστορία

«Η τραμπουκική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής συνιστά μια μαύρη κηλίδα στη νεώτερη κοινοβουλευτική μας ιστορία.

Η μάχη για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι το χρέος κάθε δημοκρατικής δύναμης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 


Δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσε σήμερα, η Χρυσή Αυγή στο ελληνικό Κοινοβούλιο: «Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε σήμερα να μετατρέψει το ελληνικό Κοινοβούλιο σε αρένα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους εχθρούς της».


Αφήστε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *