Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χάρτης: Πόσο αναγνωρίσιμη είναι η ελληνική σημαία;

Πόσο καλά γνωρίζουν οι πολίτες του κόσμου ότι η γαλανόλευκη είναι η σημαία της Ελλάδας. Ένα παιχνίδι έδωσε την απάντηση έκπληξη
Adtech Ad

Παρελαύνει πάντα πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του ελληνικού στόλου κυματίζει στα λιμάνια όλου του κόσμου, επιτυχίες στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια την έχουν ανεβάσει αρκετές φορές στον υψηλότερο ιστό. Ο λόγος για το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας, την γαλανόλευκη σημαία. Μία σημαία η οποία ανήκει στο κλαμπ των ισχυρών σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών του sporcle quiz.

Στο κουίζ που αφορά την αναγνώριση 197 σημαιών (σ.σ. μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο κουίζ έχει παιχθεί 1,6 εκατ. φορές) η ελληνική σημαία είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες καθώς ανήκει στην ομάδα των σημαιών που οι σωστές απαντήσεις κυμαίνονται μεταξύ 80% έως 89%. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν αναλογισθεί ότι η Ελλάδα (σ.σ. μαζί με την Ιρλανδία και την Ελβετία) είναι η μικρότερη χώρα αυτού του γκρουπ. Στο κορυφαίο αυτό γκρουπ δεν έχουν θέση πολύ μεγάλες χώρες σε μέγεθος και πληθυσμό όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αργεντινή και το Μεξικό.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button