Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Φουκουσίμα: Καλπάζει ο παιδικός καρκίνος μετά το ραδιενεργό ατύχημα του 2011

Τραγικά είναι τα απολογιστικά στοιχεία για τον παιδικό καρκίνο στην περιοχή της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, τρεισήμισι χρόνια το ραδιενεργό ατύχημα σε εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο καρκίνος του θυρεοειδούς στα παιδιά αυξήθηκε σε επίπεδα είκοσι με πενήντα φορές μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο! Περισσότερα από 370.000 παιδιά έχουν υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις από το 2011, όταν τσουνάμι από τον Ειρηνικό Ωκεανό κτύπησε την πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, προκαλώντας τη διαρροή ραδιενέργειας. Από τους παραπάνω ελέγχους, 137 παιδιά εντοπίστηκαν να πάσχουν από καρκίνο του θυρεοειδούς. Συγκριτικά, μόλις έναν χρόνο πριν το ατύχημα, ο αριθμός των παιδιών με την ίδια ασθένεια ανερχόταν σε 25.

«Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε και εκδηλώθηκε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζαμε», ανέφερε ο υπεύθυνος Τοσιχίντε Τσούντα και πρόσθεσε: «είναι 20 με 50 φορές μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε».

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς γενικότερα και στα παιδιά ειδικότερα, αυξήθηκε παγκοσμίως μετά το ραδιενεργό ατύχημα στο Τσερνομπίλ της Ρωσίας, το 1986.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button