Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το τανγκό του Αλ Πατσίνο που άφησε ιστορία στο «Άρωμα Γυναίκας» και του χάρισε το Όσκαρ.

Ίσως η διασημότερη σκηνή της ταινίας «Άρωμα Γυναίκας» είναι το τανγκό που χόρεψε ο Αλ Πατσίνο με την πανέμορφη Γκαμπριέλ Ανουάρ. Η μουσική που συνοδεύει τον αξέχαστο χορό τους έχει τίτλο «Poruna cabeza» και συνθέτης της είναι ο αργεντίνος μουσικός Κάρλος Γκαρντέλ.

tumblr_lj606x0N6p1qdq0hjo1_500

Ο Αλ Πατσίνο υποδύθηκε τον Φρανκ Σλέιντ, έναν απόστρατο αντισυνταγματάρχη που τυφλός και εθισμένος στο αλκοόλ, γίνεται ο μέντορας ενός νεαρού. Είναι ο συνεσταλμένος Τσάρλι Σιμς (Κρις Ο’Ντόνελ), ο οποίος αρχικά δυσκολεύεται να προσεγγίσει τον τραχύ και αλαζονικό στρατιωτικό.

92a21357d94cb0e37fa8730691eb08ab

Ο τίτλος της ταινίας, «Άρωμα Γυναίκας», αναφέρεται στην ικανότητα του Σλέιντ να εντοπίζει τις όμορφες γυναίκες μόνο από το άρωμά τους. Έτσι γνωρίζει και την πανέμορφη Ντόνα, την οποία υποδύεται η Βρετανή ηθοποιός Γκαμπριέλ Ανουάρ, η οποία περιμένει τον φίλο της σε ένα ακριβό εστιατόριο.

22960ed1d4854619628c5a5798cd191c

 Ο Σλέιντ, συνοδευόμενος πάντα από τον νεαρό Τσάρλι, την πλησιάζει και της ζητά να χορέψουν τανγκό. Η κοπέλα διστάζει αλλά ο Πατσίνο την καθησυχάζει λέγοντας ότι θα την καθοδηγήσει αυτός.

 Η Ντόνα, σύμφωνα με το σενάριο δέχεται και ο σκηνοθέτης χαρίζει στον κινηματογράφο έναν από τους ομορφότερους χορούς, με τον Αλ Πατσίνο να είναι απολαυστικός και να κερδίζει το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου και η ταινία «Άρωμα Γυναίκας», το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Απολαύστε το περίφημο τανγκό στην σκηνή που ακολουθεί σε υψηλή ευκρίνεια.

Πηγή βίντεο: Movieclips, κείμενο: MXT, αρχική φωτο: cloudpix

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button