Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το ΣΔΟΕ ερευνά την αδερφή πολιτικού αρχηγού…

Η αδερφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη–Gourdain, ερευνούν οι γαλλικές οικονομικές αρχές και μάλιστα ζητήθηκε και η συνδρομή του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχούν τα φορολογικά και περιουσιακά της στοιχεία

Η γαλλική έρευνα σκοπό έχει να διαπιστώσει αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται και ο λόγος είναι η δράση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Μαζεύουν λοιπόν όλες τις πληροφορίες για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα, ακίνητα και κινητά για όποιο άλλο στοιχείο συνδέεται με την οικονομική της δραστηριότητα και αν αυτό φορολογείται ή όχι θέλοντας να συνδιάσουν τις κινήσεις της σε Ελλάδα και Γαλλία.

Η αφορμή όως φαίνεται ήταν η  ενασχόληση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain με ΜΚΟ, την πολύ γνωστή ActionAid Ελλάς όπως και την “AFI – Action Finance Initiative”.

Όπως όλα δείχνουν η έρευνα προέκυψε από έλεγχο που γίνεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην Αφρική.

Οι ΜΚΟ, συγκεντρώνουν διεθνώς την προσοχή των ελεγκτικών, οικονομικών και άλλων αρχών, ακριβώς γιατί διαχειρίζονται τεράστια ποσά.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button