Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
ΕνδιαφέρονταΣαν Σήμερα

Σαν σήμερα-Το πρώτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου [βίντεο]

Η έξοδος εργατών από το εργοστάσιό τους.

Αυτή ήταν η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που δημιούργησαν σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1895, οι γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκίστ και Λουί Λιμιέρ

Ο λόγος για το λίγων λεπτών φιλμ με τίτλο « Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ» (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.

La sortie des usines Lumière

16 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο να δημιουργούν αίσθημα κίνησης

Ο «κινηματογράφος» τους ήταν μία φορητή κινηματογραφική μηχανή λήψεως, εκτύπωσης και προβολής του φιλμ. Οι αδελφοί Λιμιέρ χρησιμοποίησαν φιλμ από celluloid με οδοντωτές τρύπες στο πλάι. Ένα δόντι της μηχανής ξετύλιγε το φιλμ, πηδώντας από τρύπα σε τρύπα. Κουρδιζόταν με μανιβέλα και μπορούσε να παίρνει ή να προβάλλει 16 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, αρκετές για να δημιουργήσει το αίσθημα της κίνησης.

La sortie des usines Lumière

Η πρώτη ιδιωτική προβολή της ταινίας. Η εφεύρεση της έγχρωμης φωτογραφίας

Το 1903 οι αδελφοί Λιμιέρ εφηύραν την έγχρωμη φωτογραφία, η οποία έγινε ευρέως γνωστή το 1907. Η πρώτη ιδιωτική προβολή της δικής τους μικρού μήκους ταινίας έγινε στις 22 Μαρτίου 1895, ενώ στη πρώτη δημόσια προβολή στις 28 Δεκεμβρίου παρευρέθηκαν συνολικά 35 άτομα και παρακολούθησαν δέκα ταινίες, οι οποίες διήρκεσαν συνολικά περίπου 15 λεπτά.

<a “=”” rel=”attachment wp-att-102064″>La sortie des usines Lumière

Το πρώτο φίλμ:

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button