Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το πιο ακριβό στάδιο στον κόσμο κατασκευάζεται στο Λος Άντζελες- Θα κοστίσει πάνω από 2,5 δισ. (φωτό)

Σε μια έκταση 1.214 στρεμμάτων στο Ίγκλεγουντ θα κατασκευαστεί το 80.000 θέσεων στάδιο με το όνομα «NFL Disney World», το οποίο εκτός από τις διοργανώσεις στις αθλητικές του εγκαταστάσεις, θα μπορεί να φιλοξενήσει και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.
Ο πολυχώρος που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 θα περιλαμβάνει εκτός από το κυρίως γήπεδο, μια αίθουσα 6.000 καθήμενων για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εμπορικό κέντρο με καταστήματα εμβαδού γύρω στο 140.000 τετραφωνικά μέτρα, 2.500 διαμερίσματα, ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων και ένα πάρκο έκτασης 100 στρεμμάτων.
Το στάδιο πρόκειται να αποτελέσει την έδρα και της τοπικής ομάδας του Λος Άντζελες τους Rams, η οποία και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο μεγαλοκατασκευαστή, Σταν Κρόενκε και έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτεκτονικό κολοσσό, την HKS.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, επίκεντρο της κατασκευής θα είναι ο 76 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων διάφανος θόλος, ο οποίος θα καλύπτει το γήπεδο καθώς και μέρος του υπόλοιπου συγκροτήματος.
Το στάδιο, το οποίο σύμφωνα με τους New York Times μπορεί να κοστίσει μέχρι και 3 δις δολάρια, θα ξεπεράσει το μέχρι τώρα πιο ακριβό αθλητικό χώρο στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται επίσης στις ΗΠΑ, στο Νιου Τζέρσι, το MetLife Stadium.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button