Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το μυστικό δωμάτιο του Πύργου του Άιφελ- Η Παριζιάνικη ελίτ έδινε μια περιουσία για να το έχει! (φωτό)

Αυτό το διαμέρισμα μπορεί να μην είχε όλες τις ανέσεις, είχε, όμως, σίγουρα την καλύτερη θέα. Ολόκληρο το Παρίσι στα πόδια των ενοίκων. Το μυστικό διαμέρισμα στον Πύργο του Αιφελ… δεν είναι πια μυστικό.
Οταν ο σχεδιαστής Γκουστάβ Αιφελ ολοκλήρωσε τον Πύργο του το 1889, δημιούργησε μια μυστική κατοικία στο τρίτο επίπεδο περίπου 300 μέτρα πάνω από το Champ de Mars.
Το μικρό δωμάτιο είχε ξύλινα πατώματα, ταπετσαρίες με πολύχρωμα μοτίβα, ενώ δεν έλειπε ένα πιάνο με ουρά. Επιπλέον, είχε ένα μικρό χώρο εργαστηρίου, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με εξοπλισμό της τότε τελευταίας τεχνολογίας για τις μετεωρολογικές του μελέτες.
Οταν η υψηλή κοινωνία του Παρισιού, πληροφορήθηκε την ύπαρξή του ησυχαστηρίου του σχεδιαστή, άρχισαν να τον ικετεύουν να τους το νοικιάσει ακόμα και για μία μέρα, προσφέροντάς του μικρές περιουσίες. Ο ίδιος το αρνήθηκε, προτιμώντας να κρατήσει τη μοναδική θέα για τον εαυτό του για ήσυχες μέρες προβληματισμού ή για επισκέπτες κύρους, όπως ο φίλος του Τόμας Εντισον.
Μετά από χρόνια, το διαμέρισμα είναι στη διάθεση των επισκεπτών, οι οποίοι μπορούν να κοιτάξουν με προσοχή το εσωτερικό του, την ώρα που τους επισκέπτες συντροφεύουν ομοιώματα του Αιφελ και του φίλου του Τόμας Εντισον. Πολλά από τα έπιπλα παρέμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο, δίνοντας στον χώρο την αίγλη μιας παλιότερης εποχής.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button