Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό- Τί συμβαίνει στο οργανισμό μας όταν γελάμε;

Τί συμβαίνει στο οργανισμό μας όταν γελάμε και γιατί θεωρείται η καλύτερη θεραπεία για όλες τις ασθένειες;

«Πάντα να γελάτε όταν μπορείτε. Είναι φθηνό φάρμακο» έλεγε ο Λόρδος Βύρωνας. «Η πιο χαμένη από όλες τις ημέρες είναι αυτή χωρίς γέλιο» υποστήριζε ο Ε.Ε. Κάμινγκς. Κι αν ψάξεις θα βρεις δεκάδες γνωμικά για το γέλιο και τη σπουδαιότητα του. Κι όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, οι επιστήμονες έχουν παραδεχτεί ότι το γέλιο είναι ευεργετικό τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία. Πάμε να δούμε γιατί!

1. Το γέλιο ωφελεί την καρδιά καθώς προκαλεί αγγειοδιαστολή κι έτσι βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

2. Τονώνει τους πνεύμονες αφού ενεργοποιούνται τουλάχιστον 400 εκατομμύρια πνευμονικές κυψελίδες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από όταν αναπνέουμε.

3. Ενεργοποιεί την παραγωγή περισσότερων λευκών αιμοσφαιρίων και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Μειώνει τα συμπτώματα δυσπεψίας και ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα αφού λειτουργεί ως «εσωτερικό μασάζ» των σπλάχνων.

5. 20’’ έντονου γέλιου ισοδυναμούν με 3’ γρήγορο περπάτημα! Οι συσπάσεις που προκαλεί σε 400 μύες καθιστούν το γέλιο την ευκολότερη άσκηση.

6. Ομορφαίνει την επιδερμίδα του προσώπου λόγω του περισσότερου οξυγόνου που εισπνέουμε αλλά και συσφίγγει το δέρμα καθώς 15 μύες σε πρόσωπο και λαιμό «γυμνάζουν» την περιοχή.

7. Ενεργοποιεί την έκκριση ενδορφινών στο αίμα, που προκαλούν αίσθημα ευφορίας και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, με αποτέλεσμα να καταπολεμά το στρες.

Δεν είναι τυχαίο που πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό έχουν αίθουσες γέλιου και καθημερινά ψυχαγωγούν τους ασθενείς! Άσε, λοιπόν, ελεύθερο τον εαυτό σου να γελάσει με την ψυχή του και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button