Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τουρίστρια αψήφησε την απειλή του ISIS και φωτογράφισε την Παλμύρα πριν την γκρεμίσουν [εικόνες]

Παρά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, η Τεό Γιοσβίλι ήταν αποφασισμένη να φωτογραφίσει την μαγευτική αρχαία πόλη της Συρίας Παλμύρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, πριν την καταστρέψει το ISIS.

Η 29χρονη από τη Τζόρτζια επισκέφθηκε την περιοχή το 2010 και το 2011, όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις, παρά τις προειδοποιήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι, μόλις δουν αυτές τις εικόνες, θα την ευγνομωνούν που ήταν τόσο γενναία.

Η Γιοσβίλι κατάφερε να συλλάβει τη μαγεία της παγκοσμίου φήμης αρχαίας πόλης που δεν θα έχει κανείς την ευκαιρία να δει ποτέ ξανά.

Αν και το ταξίδι στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα απερίσκεπτη απόφαση, κατάφερε να συλλάβει τα εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το μεσαιωνικό κάστρο, το Crack de Chevaliers και τα κτίρια στη Δαμασκό, τη Μααλούλα και τη Μπόσρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανατολή και τη δύση του ηλίου.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι η τελευταία φορά που θα δείτε μερικά από τα αξιοθέατα της Παλμύρας, αφού οι μαχητές του ISIS ανατίναξαν ήδη τους ναούς Βάαλ και Bel Shamin.

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button