Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τι θα γίνει με τις Lamborghini που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Felicity Ace που βυθίστηκε ανοιχτά των Αζορών;

Τα 4.000 και πλέον αυτοκίνητα που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Felicity Ace βρίσκονται πλέον στον βυθό του Ατλαντικού, επιβαρύνοντας την εταιρία με πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και προκαλώντας σημαντικό πονοκέφαλο για την αντικατάστασή τους.

Μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών ήταν και 15 Lamborghini Aventador Ultimae, η απολύτως τελευταία έκδοσή της, η οποία φτιαχνόταν σε μεγάλο μέρος στο χέρι και είχε κόστος αγοράς πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την κατασκευή τους είχε κλείσει και η γραμμή παραγωγής έτσι ώστε να ετοιμαστεί σιγά-σιγά η Lamborghini για να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη της Aventador.

Όμως τα αυτοκίνητα που χάθηκαν θα πρέπει να αντικατασταθούν και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στην Αμερική. Και ο πρόεδρος της εταιρίας Stephan Winkelmann δήλωσε ότι θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ξαναστήσουν την γραμμή παραγωγής ώστε να φτιάξουν και πάλι τα αυτοκίνητα που χάθηκαν.

Μία διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς πρέπει να στηθούν από την αρχή μηχανήματα αλλά και εφοδιαστικές αλυσίδες για την παραγωγή μόνο 15 αυτοκινήτων. Και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς οι παραγγελίες είχαν ήδη καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων στον ανεφοδιασμό με ημιαγωγούς.

Μέσα στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 85 Lamborghini, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν Urus οι οποίες είναι εύκολο να φτιαχτούν και πάλι.

Η Lamborghini δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς και η Bentley είχε στο πλοίο 189 αυτοκίνητα, από τα οποία θα αντικατασταθούν σχετικά άμεσα τα 100 από αυτά.

Η Audi βρίσκεται και αυτή σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς μέσα στο πλοίο βρίσκονταν 1.800 αυτοκίνητά της. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει από την αρχή, όμως υπάρχει θέμα με τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες, οι οποίες είναι ήδη επιβαρυμένες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν, όμως θα χρειαστεί οι ιδιοκτήτες τους να περιμένουν πλέον πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα παραλάβουν.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Μακελειό στο Μπάφαλο των ΗΠΑ!
 • Σε χρόνο ρεκόρ, έφτασε το «ασημένιο βέλος» από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα!
 • Με βούλευμα απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» για την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη…
 • Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη
 • Εκκωφαντικός κρότος στην Τρίπολη που ακούστηκε και σε γειτονικούς νόμους!
 • βανδαλίζουν την ιστορία της χώρας κατακάθια στο Ναύπλιο
 • Ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου
 • Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις Κεχριές
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *