Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Τι αποκάλυψε ο Φαλτσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ στους Έλληνες εισαγγελείς- Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή μαζί του

Νέα συνάντηση με τους Έλληνες εισαγγελείς θα έχει μετά τις εκλογές ο Ερβε Φαλτσιανί, ο Γαλλοϊταλός εξπέρ της πληροφορικής στην τράπεζα HSBC που αποκάλυψε τη λίστα με χιλιάδες ονόματα καταθετών που φέρονται να έχουν μεταφέρει και αδήλωτα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή  ο Φαλτσιανί παρέδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς ένα στικάκι που περιλάμβανε στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές και αφορούν τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα. Από το ηλεκτρονικό αρχείο φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που, σε πολλές περιπτώσεις, έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα ο Ερβέ Φαλτσιανί τονίζει πως στην πρόσφατη συνάντησή του με Έλληνες εισαγγελείς κατάλαβε πως είχαν βρει σημαντικά στοιχεία στα οποία πρόσθεσαν και νεότερα.

Επισημαίνει επίσης πως όλα τα περασμένα χρόνια και μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου οι μόνες του επαφές με την Ελλάδα ήταν σε επίπεδο συνεντεύξεων με δημοσιογράφους. «Έστω κι αν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ακόμα πολύ δύσκολο να γίνει ανοιχτή αναφορά στη καταπολέμηση της διαφθοράς, στην Ελλάδα η κατάσταση άλλαξε με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση τον Ιανουάριο. (…) Στη χώρα σας η βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συμβάδισε με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, ζήσαμε την ίδια πραγματικότητα, είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», λέει ο Φαλτσιανί για τον Αλέξη Τσίπρα και εύχεται στον ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει ένα «άνετο ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην εξαρτηθεί το έργο του από μια σειρά συμμαχιών».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button