Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χοροεσπερίδα, που διοργάνωσαν η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, το περασμένο Σάββατο (19.12.2015), στο “Korinthian Palace”.
Η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στις εθελοντικές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του Νομού μας, οι οποίες πρόσφεραν τα μέγιστα, στην κατάσβεση των πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν, μέσα στο 2015 και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, με κίνδυνο της ζωής των μελών τους. 
   
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος και τιμήθηκε για την ηθική και υλική συμπαράστασή του στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού μας, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υπαρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι Αστυνομικών Αρχών και ο Σύμβουλος του Αναπλ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 
  
Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη και άψογοι οικοδεσπότες αποδείχθηκαν, τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Κορινθίας κ. Αχιλλέας Τζουβάρας όσο και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας κ. Βασίλης Γεροβασίλης, οι οποίοι με χαμόγελο και θετική διάθεση υποδέχθηκαν αλλά και αποχαιρέτησαν όλους του καλεσμένους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η εκκλησία μας αυτό το φυσικό περιβάλλον το θεωρεί έργο του Θεού, θέλει να υπάρχει για να ζει ο άνθρωπος άνετα και φροντίζει πάντοτε να στέκεται συμπαραστάτης σε αυτούς που με θυσίες σωματικές και πνευματικές ανταποκρίνονται στους πόθους και στις προσδοκίες μας. Η ταπεινότητά μου από τότε που έγινα Μητροπολίτης στην Κόρινθο, ήδη βαδίζω τα δέκα χρόνια, έκρινα σκόπιμο ότι ανάμεσα στα έργα που έπρεπε να γίνουν για να βοηθήσουν και υλικά την ζωή των ανθρώπων ήταν να φροντίσω για να προστατεύεται το περιβάλλον καλύτερα. Γι΄αυτό αγοράστηκαν και δόθηκαν σε πέντε δήμους και σ΄έναν εθελοντικό οργανισμό πυρόσβεσης έξι πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία όπως μου λένε έχουν αποδώσει πολύ σημαντικό έργο, καθώς ευέλικτα όπως είναι μπορούν να κινούνται και στα πλέον δύσβατα μέρη και να αποτελούν τον πρώτο πυρήνα κατάσβεσης των πυρκαγιών. Υπ΄αυτήν την έννοια, είμαι ευτυχής και θέλω να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά και τον Διοικητή και τους τοπικούς Διοικητές ότι ως εκκλησία και ως πρόσωπο θα είμαστε κοντά τους, ενισχύοντας και ηθικά και υλικά και πνευματικά την προσπάθεια τους. Έτσι χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση, εύχομαι να στεφθεί με επιτυχία και μακάρι να έχουμε πάντα την πρωτιά που κατάφερε η διοίκηση και όλοι εσείς να πετύχουμε. Τις λιγότερες πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία, νομίζω, στον τόπο μας και στην Κόρινθο. Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα». 
 
   
Ακολούθησε χαιρετισμός του Πυράρχου κ. Αχιλλέα Τζουβάρα, ο οποίος είπε: «Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπέροχη βραδιά που διαφαίνεται ότι θα περάσουμε. Γι΄αυτήν την πολύ ζεστή συνεύρεση που έγινε για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί γιορτάσαμε πρόσφατα, προχθές τους προστάτες μας, τους τρεις παίδες εν καμίνω και δεύτερον γιατί είχαμε μια επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο που, εκτός από τη δική μας προσπάθεια, των επαγγελματιών πυροσβεστών, στην οποία δώσαμε την υπόσχεσή μας αρχές αυτής της περιόδου ότι δεν θα κάναμε εκπτώσεις στην προστασία των πολιτών, βοήθησαν πάρα πολύ και δεν θα είχαμε καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν ήταν έτσι, οι εθελoντικές οργανώσεις του Νομού. Γι΄αυτό λοιπόν το λόγο σας καλέσαμε εδώ για να τιμήσουμε αυτούς του ανθρώπους που, χωρίς αυτούς επαναλαμβάνω δεν είχαμε αυτό το αποτέλεσμα μπροστά σε όλους του φορείς του νομού και όχι μόνο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους από την Αθήνα. Από όλα τα υπουργεία, τους παρόντες Γενικούς Γραμματείς, του πάντες και θα ήθελα να ξεκινήσω με μια τιμητική βράβευση, ένα συλλεκτικό πυροσβεστικό πελεκίδιο που θα το προσφέρουμε στο Μητροπολίτη μας, Κορινθίας, το Σεβασμιώτατο Διονύσιο και θα παρακαλούσα τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Γιάννη Καπάκη, να ανέβει για την απονομή. Είχαμε όλο το καλοκαίρι πίσω μας την εκκλησία και με μία γενική προσφορά αισθανόμασταν σίγουροι και γι΄αυτό πήγαμε καλά». 
   
 
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης απένειμε τo συλλεκτικό πυροσβεστικό πελεκίδιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο και στη συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας: «Καλησπέρα σε όλους. Να ευχαριστήσω τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και φίλο, γιατί από χρόνια συνδεόμαστε, για την τιμητική πρόσκληση να έχω αυτή την ευκαιρία να είμαστε κοντά. Χαίρομαι ακόμα ιδιαίτερα γιατί αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στους εθελοντές μας. Πιστεύω ότι σ΄αυτόν τον αγώνα που κάνουμε, απέναντι στις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και κυρίως στις δασικές πυρκαγιές που αποτελεί μάστιγα για την χώρα μας, οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Ιδιαίτερα ευχαριστίες και μεγάλη τιμή ότι έδωσα αυτό το πελεκίδιο στον Σεβασμιώτατο που δείχνει ότι η εκκλησία είναι κοντά μας και συνεργαζόμαστε και πραγματικά αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα στις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον, με δεδομένη την κλιματική αλλαγή». 
   
 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Κορινθίας και σε όλα τα μέλη των Δυνάμεων Πυρόσβεσης, για την προσφορά τους, στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button