Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Την Κυριακή 22 Μαΐου, οι δράσεις του Εθνογραφικού Εργαστηρίου…

Την Κυριακή 22 Μαΐου, οι δράσεις του Εθνογραφικού Εργαστηρίου ολοκληρώνονται με ενα βιωματικό σεμινάριο για την μουσικοχορευτική παράδοση και τα λαϊκά δρώμενα της περιοχής Λουτρακίου-Περαχώρας στον κύκλο του χρόνου, απ’ τον χοροδιδάσκαλο και μουσικό Dimitris Bakos και τον λαογράφο( MSc) Θάνος Κώτσης. Στην δράση αυτή θα συμμετέχουν και ντόπιοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, βιωματικοι εκφραστές της τοπικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, καθώς και η ορχήστρα του Γιάννης Παυλόπουλος – Ioannis Pavlopoulos Ioannis Pavlopoulos .

Θα πραγματοποιηθεί διδασκαλία τοπικών χορών και παρουσίαση των αντίστοιχων λαογραφικών τους στοιχείων, με άξονα τα λαϊκά δρώμενα της περιοχής στον κύκλο του χρόνου. Συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στους αποκριάτικους και πασχαλιάτικους τελετουργικούς χορούς καθώς και σε τοπικούς χορούς απ’ τον κύκλο της ζωής, όπως οι χοροί του γάμου και του τραπεζιού πριν την στρατιωτική θητεία των αντρών.

Παράλληλα με την χορευτική και μουσική διδασκαλία, θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό απ’ τα αναφερόμενα δρώμενα και αντίστοιχα λαογραφικά στοιχεία, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν πλάι σε βιωματικούς εκφραστές της τοπικής μουσικοχορευτικής παράδοσης της περιοχής.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button