Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τα Νέα: Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας θα υποδείξει ο Πανούσης

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ώστε να αποκαλύψει στοιχεία για σχέσεις πολιτικών προσώπων με κρατούμενους μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οπως γράφουν «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο κ. Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», σχολιάζει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στην Δικαιοσυνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους »σεντράρει»», προσέθεσε.

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη», ενώ σε νεώτερο σημείωμά του, μετά την πρώτη ανακοίνωση, υπογράμμιζε: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει στα «Νέα» πως τα στοιχεία που έχει δεν περιορίζονται σε 2-3 πρόσωπα. «Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς», τονίζει.

Οπως είπε στην εφημερίδα, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία γνωρίζει και ο πρωθυπουργός από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, σημειώνουν πως βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης «να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους »τρεις» σε τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν, λέει ο κ. Πανούσης, στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου.

«Οταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι “θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση», επισημαίνει.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στο ΒΗΜΑ FM αποκάλυψε μεταξύ άλλων:

 • Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης.
 • Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.
 • Την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Nέα έρευνα για τον κορωνοϊό: Να πώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγήθηκε στην εξαφάνιση στην Ιαπωνία
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου
 • Φάρμακο AstraZeneca για τον κορωνοϊό: 83% αποτελεσματικό
 • COP26 – Νέο σχέδιο συμφωνίας με αναφορά στα ορυκτά καύσιμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Τι σημαίνει η επιμονή του πληθωρισμού;
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *